Arnfinn skriver litt om sine nyanskaffede plater. Alle kan skrive innlegg og kommentere innlegg.
onsdag 30. desember 2009
Joe South: Classic Masters
I romjula dukket denne plata opp i postkassen min, sendt fra New Zealand. Joe South ble født i Atlanta 28.02.1940 og er en kjent singer/songwriter. Han begynte som countrymusiker, men etter hvert ble han meget anerkjent som låtskriver. Hans største hit er kanskje Rose Garden, som Lynn Anderson hadde kjempesuksess med i 1971. Som artist er han kanskje mest kjent for Games people play, som mange artister har sunget inn. I min samling finnes Paul Anka, Jerry Lee Lewis, Barry Goldberg, Henning Kvitnes, The Jordanaires og Gluntan (med norsk tekst). Walk a mile in my shoes er en tøff låt som Elvis har med på albumet On Stage, February 1970, og som han sang på mange av sine konserter. Deep Purple hadde en hit med hans Hush, og Billy Joe Royal med Down in the Boondocks. Albumet inneholder 12 låter som viser bredden på musikken til Joe, som ble født med etternavnet Souter. Anbefales.
søndag 27. desember 2009
Rickie Lee Jones til Sentrum Scene 10. mars 2010
Trolig vil Rickie Lee Jones fremføre mye av materialet fra hennes siste skive; Balm in Gilead. Det borger for en jevnt over bra konsert hvor kult-opplevelsen definitivt vil tilføre totalopplevelsen et titalls prosent på skalaen Nirvana.
Spor 2 "Old Enough" fra samme skive, er som honning i mine nylige femti år gamle ører. For dere som forbinder honning med ørevoks tar dere feil. Denne Joni Mitchell-lignende dama er både eldre enn meg, og ei heller født til lukten av Oslo-asfalt, men har Chicago som fødeby. Jeg husker ikke om det var Bedford som i sin tid gjorde meg oppmerksom på artisten. Det har etterhvert blitt en komplett samling av RLJ som jeg stadig vender tilbake til. Ofte har det blitt til at jeg snurrer en RLJ-skive som etterfølger til en av Tom Waits sine. -Nettopp fordi Tom Waits påminner meg om at disse to var kjærester engang.
Spor 2 "Old Enough" fra samme skive, er som honning i mine nylige femti år gamle ører. For dere som forbinder honning med ørevoks tar dere feil. Denne Joni Mitchell-lignende dama er både eldre enn meg, og ei heller født til lukten av Oslo-asfalt, men har Chicago som fødeby. Jeg husker ikke om det var Bedford som i sin tid gjorde meg oppmerksom på artisten. Det har etterhvert blitt en komplett samling av RLJ som jeg stadig vender tilbake til. Ofte har det blitt til at jeg snurrer en RLJ-skive som etterfølger til en av Tom Waits sine. -Nettopp fordi Tom Waits påminner meg om at disse to var kjærester engang.
søndag 20. desember 2009
AfterJul(emusikk) med Ulf Wakenius
Vi snakker hverken om AfterSki eller annen form for utagering. Derimot en blanding av mentalt påfyll og musikalsk ettertanke når alle i familien har gått hjem til sitt eget juletre en sen julaften kveld og oldissene sitter tilbake med opprevet julepapir til langt over knes.
Som allerede prygelknabe for svensk musikk, legger jeg hodet nok en gang lagelig på plass for hugg. Allikevel sjanser jeg på en påstand at de som ikke har hørt "Ulf Wakenius - Enchantet Moments" når julefreden har lagt seg, vet knapt noe som helst om hva de har gått glipp av (punktum finale!).
Ulf født etter krigen. Ja, sågar så sent som på 50-tallet og er kun ett helt år eldre enn meg selv. Jeg har igrunn mange plateutgivutgivelser hvor Ulf Wakenius deltar med sitt glitrende og tidvise sarte strengespill. UW hadde bl.a. fast plass på laget til Oscar Peterson fra 97 og ut. Jeg kunne nevne i fleng artister som Bill Evans, John Scofiled, Duke Ellington, Ray Brown bla-bla-blaa... og ikke minst én av verdens beste på stå-bass; Niels-Henning Ørstedt Pedersen, selvom sistnevnte er av dansk opprinnelse.
"Enchanted Moments" er i tillegg lydmessig audiofil. Den gir definitivt en indre sinnsro og sjelefred. IMO er på tide å blande inn mer kvalitetsjazz i en ellers så eksellent samling av intellektuelle singer/songwriters og andre proprietære monoinnspillinger.
- Med dette lover jeg å avslutte mitt svenske kapittel i bloggen din :-)
...i beste mening som førjulshilsen til det Bedforske hjem (og dere andre) med påminnelse om julefred til toner av Hymn av Ulf Wakenius.
fredag 18. desember 2009
Billy Joe Royal: Greatest hits
Billy Joe Royal ble født 03.04.1942 og har utgitt plater siden 1965. Jeg visste faktisk ikke noe om ham før jeg oppdaget at han var en "kompis" av Joe South. Derfor er en av hans greatest hits-utgivelser nå ankommet Bøler. Platen var en positiv overraskelse. Han har en flott stemme og selv om 8 av låtene var ukjente for meg, følte jeg straks at han er en av "mine". Han har en flott versjon av Tell it like it is, som de fleste kjenner med Aaron Neville. Videre synger han Johnny Tillotsons store hit It keeps right on a-hurtin'. Elvis har imidlertid en tøffere versjon av den på albumet From Elvis in Memphis.
tirsdag 8. desember 2009
Nanci Griffith - Other voices/Other rooms
Nanci Griffith ble født 06.07.1953 og er en anerkjent singer/songwriter. Hun synger Valentine sammen med Billy Joe Shaver på hans album The real deal, men først nå har jeg fått et helt album med henne. På dette albumet, som er fra 1993, synger hun sanger av andre, blant andre Townes van Zandt, Tom Paxton og Bob Dylan. Den mest kjente låten er sannsynligvis Speed of the sound of loneliness av John Prine. En nydelig låt. Albumet på 17 spor avsluttes med den sørafrikanske tradlåten Wimoweh, på engelsk også kalt The lion sleeps tonight, som jeg også har med The Tokens, Karl Denver og The Kingston Trio.
Hun har også utgitt en oppfølger til dette albumet, hvor hun har med seg gjestevokalister. Hun skriver ikke kun sanger, men også noveller og romaner. Nanci har opptrådt i Norge (Down on the farm). Jeg anbefaler alle å høre på Nanci Griffith.
mandag 7. desember 2009
Slim Whitman - Vintage Collection
Jeg liker den gamle countrymusikken bedre enn den nye glatte fra Nashville, og Slim Whitman er en av de store fra gamle dager (født 20.01.1924). Det sies forøvrig at han var mer populær i Europa enn i USA. Hans spesialitet var jodling. Han har gitt ut plater i over 50 år, og en av hans første store hits var Birmingham jail. Den var med på den første LP-platen jeg kjøpte på slutten av 50-tallet, nemlig Country music hits by country music stars med Don Gibson, Hank Locklin og mange andre kjenninger.
Helt til nå nylig manglet jeg en samling med Slim Whitman, men nå er den på plass. Den inneholder 15 flotte låter, inkludert classikeren Indian love call. Slim Whitman anbefales når du vil komme i den lune, gode stemningen.
Velkommen til Musikkpraten
I denne bloggen vil jeg si litt om "nye" plater jeg har fått tak i, litt om artister jeg mener noe om og kanskje litt om konserter jeg har vært på. Jeg inviterer noen venner med ekstreme musikkunnskaper til å lese og skrive i bloggen. Dessuten inviterer jeg en musikalsk venn som trenger å lære litt mer (gjett hvem). Tilgangen til bloggen er foreløpig begrenset til de som er invitert til å delta. Bloggen fungerer slik at det er mulig både å skrive nye innlegg og kommentere innlegg som allerede er publisert.
Velkommen og lykke til !
Abonner på:
Innlegg (Atom)