torsdag 21. november 2019

Richard Hawley: Further

Richard Hawley er en av mine absolutte favoritter. Årets album, som jeg har på vinyl, var kanskje en liten skuffelse. Men albumet vinner seg ved hver gjennomspilling, og særlig tittellåten er vakker.

torsdag 17. oktober 2019

ASA - Rekkene- de beste

Asbjørn ASA Krogtoft (1948) har hatt stor suksess med bandene 1-2-6 og Taboo samt som soloartist. Han skriver låter både på norsk og engelsk, og låten Graveyard Paradise regnes som en av landets beste rockelåter. Tidligere i år kom det et dobbeltalbum både på vinyl og CD med de beste låtene til ASA. Jeg er svært glad for å ha fått vinylen i hus.

mandag 7. oktober 2019

Carl Perkins: The SUN singles collection

Carl Perkins (1932-1998) var på en måte oppfinneren av rockabilly. Han er godt representert i platesamlingen, men dette albumet med singler fra hans tid i SUN fortjener absolutt plass i hyllene. Det inneholder 16 kule, stort sett godt kjente låter.

The Shadows: Meeting with The Shadows

The Shadows debuterte i 1958. De kalte seg opprinnelig The Drifters, men skiftet navn på grunn av den amerikanske vokalgruppen med samme navn. Deres første album The Shadows kom i 1961. Året etter kom albumet ut i Italia, under navnet Meeting with The Shadows. Det er et meget flott album, som det er en fornøyelse å høre på.

onsdag 11. september 2019

Trini Lopez: Rock On

Trinidad "Trini" Lopez ble født i Dallas, Texas i 1937. Han er sanger, gitarist og skuespiller. Hans største hit er If I had a hammer, skrevet av Pete Seeger og Lee Hays. Han har en omfattende katalog, og denne samlingen med 30 låter viser hvor dyktig og allsidig han er.

lørdag 7. september 2019

Oslo konserthus 6.9.2019: The Hollies

Endelig har jeg opplevd The Hollies på scenen. Sammen med kompis Arve og våre respektive hadde jeg en herlig stund i Oslo Konserthus i går kveld. The Hollies ble startet av kameratene Graham Nash og Alan Clarke. De begynte som en duo som sang harmonier og kalte seg Ricky and Dane Young. Gruppas første navn var The Deltas. De opptrådte første gang som The Hollies i desember 1962. Navnet tok de angivelig fordi de beundret Buddy Holly, som døde i 1959. The Hollies turnerer fortsatt verden rundt, 57 år etter at de startet. Trommeslager Bobby Elliot (født 1941) og leadgitarist og backing vokalist Tony Hicks (født 1945) har vært med hele tiden. Bandet består ellers av bassist Ray Stiles (født 1946), som var med i 1986-1990 og igjen fra 1991, keyboardspiller Ian Parker (født 1956, medlem fra 1991, han turnerer også med Clannad) og rytmegitarist og backing vokalist Steve Lauri (født 1954, medlem fra 2004). Hovedvokalist er Peter Howarth (født 1960, medlem fra 2004), tidligere soloartist. Konserten var en skikkelig hitparade, gruppa har hatt flere hits enn de fleste. Jeg nevner ikke låtene, de var der nesten alle sammen. De fremførte også Springsteen-låten Sandy, og Stay av Maurice Williams. The Hollies fikk stående applaus både når de kom på scenen, og ikke minst under avslutningen med Long cool woman (in a black dress). En meget flott konsert.

tirsdag 20. august 2019

The Kingsmen: The very best of The Kingsmen

The Kingsmen kalles gjerne et garasjerock-band og ble startet i Portland, Oregon i 1959. Gruppa er fortsatt aktiv, og på 60-tallet hadde den flere hits. Louie Louie er den absolutt mest kjente låten deres. Den låten var selvsagt i platesamlingen fra før, på flere samleplater. Nå er et album med 26 låter på plass i hylla. Her er en låt som mange artister har spilt inn.

mandag 12. august 2019

B.J. Thomas: Most of all

Billy Joe (B.J.) Thomas (født 1942) er best kjent for Raindrops keep falling on my head, kjent fra filmen Butch Cassidy and the Sundance Kid. Han hadde også originalinnspillingen av Hooked on a feeling, som Bjørn Skifs gikk til topps med i USA. Thomas har imidlertid en meget stor katalog og er en flott og behagelig artist. Dette brukte vinylalbumet er fra 1970. Her er tittellåten.

søndag 11. august 2019

Delbert McClinton: Feelin' alright

Delbert McClinton er en favoritt og er godt representert i platesamlingen. Dette brukte vinylalbumet fra 1993 plukket jeg med meg fra en bruktsjappe. Albumet er som vanlig flott, med en blanding av raske låter og noen rolige.

torsdag 8. august 2019

Hank Snow: Milestones of a country legend

Hank (Clarence Eugene) Snow ble født i Brooklyn, Canada i 1914 og døde i Nashville Tennessee i 1999. Han var en av de absolutt store countryartistene. Jeg har både singler, LP-er og CD-er med ham, og jeg opplevde ham på konsert i 1969. Nylig fikk jeg tak i CD-boksen Milestones of a country legend. Den består av 10 CD-er med i alt 187 låter. Jeg har med stor andektighet spilt gjennom alle skivene, og overraskende nok er det ikke mange av låtene jeg hadde fra før. Det er alltid en fornøyelse å høre på Hank Snow, klarere stemmer finnes vel neppe. Smakebiten har han skrevet selv.

søndag 7. juli 2019

Willie Nelson: Ride me back home

Jeg så og hørte Willie Nelson i Njårdhallen den 6. august 1969, altså for snart 50 år siden. Den gangen var han 36 år og lite kjent i Norge. Hank Snow var nok den store stjernen i det showet. Det gikk litt tid før jeg «oppdaget» Willie, men nå har jeg 27 album med ham. Mannen er 86 år, og han blir bare bedre og bedre. Årets album Ride me back home, produsert av Buddy Cannon er utrolig bra. Tittellåten er skrevet av Sonny Throckmorton, samme mann som skrev The cowboy rides away på det siste albumet til Ottar Big Hand Johansen. Han har med 2 låter av Guy Clark, nemlig vakre My favorite picture of you og den sterke Immigrant eyes (se videoen). På låten It’s hard to be humble har han med seg de dyktige sønnene Lukas og Michah. Låten er skrevet av Mac Davis, som blant annet skrev In the ghetto. Willie har selvsagt skrevet noen av låtene selv, og alle har svært gode tekster. Smakebiten er skrevet av Buzz Rabin. Mannen er altså 86 år! Det er håp for oss alle.

mandag 27. mai 2019

Roger Miller: A trip in the country

Roger Miller (1936-1992) var en låtskriver og sanger som gjerne huskes best for nyskapende og morsomme tekster. Han leverte låter til mange kjente countryartister før han selv slo gjennom som sanger. Kjenningsmelodien hans er nok King of the Road. Dette albumet, kjøpt brukt, er fra 1970 og inneholder mange flotte sanger. Her er en av dem.

Dwight Yoakam: Hillbilly de luxe

Dwight Yoakam (1956) er musiker med over 20 albumutgivelser og skuespiller med like mange filmer/serier bak seg. Hans musikk er gjerne knyttet til Bakersfield-sounden (jf Buck Owens og Merle Haggard). Dette er hans andre album, som kom i 1987. Jeg har stor sans for musikken hans, som det er mye liv i.

Eric Andersen: The best songs

Eric Andersen (1943) debuterte i 1965 og har gitt ut mer enn 20 studioalbum. Hans Blue river fra 1972 er blitt legendarisk. Han har bodd i Norge, og jobbet en periode sammen med Rick Danko og Jonas Fjeld. Han er det vi kan kalle en singer/ songwriter i folk og countrysegmentet. Låtene hans er lavmælte og vakre. Jeg har flere album med ham, og falt for dette albumet fra 1977, som inneholder de beste låtene frem til det året. Denne låten er fra 1972, fra albumet Blue river.

mandag 20. mai 2019

Townes van Zandt: Sky blue

Townes van Zandt er omtalt i denne bloggen tidligere. Dette doble vinylalbumet med 11 låter ble utgitt tidligere i år. Det inneholder uutgitte låter innspilt av Townes for 46 år siden. Innspillingene er funnet nå, og låtene er utgitt tidligere. Et flott album fra en bauta i musikkhistorien. Her er kremlåten.

Tom Russel: October in the Railroad Earth

Tom Russell ble født i California i 1947 og har drevet med mye, men er best kjent som sanger og låtskriver. Wikipedia sier blant annet: Although most strongly identified with the Americana music tradition, his music also incorporates elements of folk, rock, and the cowboy music of the American West. Many of his songs have been recorded by other artists, including Johnny Cash, The Texas Tornados, k.d. lang, Guy Clark, Joe Ely, The Sir Douglas Quintet, Jason Boland, Nanci Griffith, Katy Moffatt, Ramblin' Jack Elliott, Sailcat, Iris Dement, Dave Alvin, Suzy Bogguss, and Brian Burns. Han har bodd i Norge og har slekt her. Tidligere i år kom hans nyeste album, som jeg har spilt noen ganger nå. Denne låten er herlig.

Ottar "Big Hand" Johansen: Fra Sulis til Nashville

Norges store countrystjerne har nylig fylt 70 år. Dette vinylalbumet er ifølge ham selv hans siste. Jeg håper han ombestemmer seg. Han har de siste årene gitt ut flere gode album, og denne gangen har han med seg gjestevokalister som Claudia Scott, Casino Steel og Linda Kvam. Dette er et helstøpt album som det er verdt å høre på, stadig vekk.

Asleep at the Wheel: New Routes

Countrygruppen Asleep at the Wheel ble startet i 1969, av blant andre 18-åringen Ray Benson. Gruppen er kjent for Texas country og western swing. Ray Benson er fortsatt med i gruppen, som gjennom årene har hatt utallige musikere som medlemmer. Nåværende besetning omfatter 8 gode musikere. Dette albumet fra 2018 har fått svært gode kritikker,så gode at jeg skaffet vinylutgaven. Det er et meget bra album. Katie Shore er hovedvokalist sammen med Benson. Smakebiten er skrevet av Seth Avett, som er gjestevokalist sammen med broren Scott.

søndag 19. mai 2019

Difference: Difference 50

Det snakkes ofte om de 4 store når det gjelder norsk rock. Høyner vi til 5 store, er det ikke tvil om at Difference hører med. Selv om bandet hadde storhetstiden for nokså lenge siden, er de fortsatt aktive. De har nylig slupper jubileumsalbumet Difference 50, som er nyinnspilt live. Det inneholder 9 gamle, kjente låter og 1 ny låt. Jeg holder Difference for å være Norges beste band, og de har den beste vokalisten i Tore Johansen. Dette er imidlertid fra et TV-program. Låten er fra 1968.

Jerry Lee Lewis: Southen roots - Back home to Memphis

Dette albumet, i meget god stand, fant jeg på loppis. Dette er et av countryalbumene til Jerry Lee Lewis og ble utgitt i 1973. Blant musikerne som medvirker kan nevnes Augie Meyers, Duck Dunn, Carl Perkins, Steve Cropper og Tony Joe White. The Killer er slett ikke kun en rock'n roller, han er en ypperlig countryartist også. Jeg falt spesielt for denne låten, særlig fordi jeg har vært i Bourbon Street, New Orleans.

Dolly Parton: Rainbow

Jeg er av og til innom loppemarkeder for å se etter spennende vinyl. Det er imidlertid ikke like mange som gir fra seg vinylplatene lenger. Jeg fant denne, som absolutt er i god stand, kanskje lite spilt. Å skaffe en plate med Dolly Parton er som regel trygt, selv om denne kanskje ikke er av hennes beste. Den ble utgitt i 1987 og var hennes 28. studioalbumalbum. Her er en smakebit, en duett med Smokey Robinson.

Kid Norkjen: Into the Vault

Det forrige albumet til Kid Norkjen ble omtalt på bloggen i 2018. Han har nå kommet med et nytt album, innspilt i Nashville. Albumet inneholder 15 låter som det er behagelig å høre på. Det er bare å glede seg til neste album, som er under innspilling.

Freddy Cannon: The Swan Records story

Freddy Cannon (Frederico Anthony Picariello) født i 1936, var i platesamlingen fra før, men er ikke tidligere omtalt her. Han blir gjerne omtalt som The boom boom man og har en meget energisk stil. Denne doble CD-en inneholder 53 låter, og omfatter alle hans store hits. Smakebiten er imidlertid en av de rolige låtene hans. Freddy Cannon hører med for oss med sølv i håret.

torsdag 11. april 2019

Ed Bruce: Girls, women & ladies

Ed Bruce er omtalt i denne bloggen tidligere. Han er en stor favoritt, med sine lavmælte låter og flotte stemme. Denne CD-boksen inneholder i alt 63 låter, som det er en fornøyelse å høre på.

tirsdag 9. april 2019

Brook Benton: Endlessly - Greatest hits

Brook Benton (1931-1988) hadde mer enn 50 listeplasseringer etter at han slo gjennom på 50-tallet. Han er kanskje best kjent for duettene med Dinah Washington (1924-1963). Benton skrev mange låter selv, også for andre artister. Hans versjon av Rainy night in Georgia, av Tony Joe White, er en klassiker. Denne "boksen" med 3 CD-er inneholder 38 tidløse låter. Flott tilskudd til samlingen.

fredag 5. april 2019

Delbert McClinton: Hony tonkin' all night!

Dette er det 10. albumet mitt med Delbert McClinton. Han er åpenbart en favoritt. Albumet er fra 2009, samme år som jeg opplevde ham live, og består av tidligere innspilte låter. Låtene er noe mer laid back enn det man vanligvis forbinder med ham, og det er et meget flott album.

onsdag 3. april 2019

The Gibson Brothers: Mockingbird

The Gibson Brothers er et bluegrassband som har vært aktive siden 80-tallet. De har fått en rekke utmerkelser og har utgitt 14 album.I 2018 utga de countryalbumet Mockinbird med 10 flotte låter. Harmonisangen minner til tider om brødrene Everly. Et meget flott album! Smakebiten er en coverlåt.

tirsdag 2. april 2019

Sonny Burgess: Stronger

Da jeg bestilte dette albumet trodde jeg det var med den gamle rockabilly og SUN-artisten Sonny Burgess (1929-2017). Den gang ei, det er en countryartist fra Texas som heter det samme. Og han gjør slett ikke skam på navnet, tvert imot. Han synger tradisjonell countrymusikk på et helt utmerket måte. Det er rett og slett et utmerket album som det er en glede å høre på.

fredag 22. mars 2019

The very best of Bob Wills - The Millenium Collection

James Robert «Bob» Wills (født 6. mars 1905 i Kosse i Limestone County i Texas i USA, død 13. mai 1975 i Fort Worth i Texas) var en amerikansk country-musiker, låtskriver og storband-dirigent innen western swing-sjangeren. Av en eller annen grunn har han ikke vært i platesamlingen min før nå. Denne mannen har hatt en svært stor betydning for utviklingen av amerikansk musikk.

onsdag 13. mars 2019

Orleans: Dance with me-The best of Orleans

Orleans er et pop rock, soft rock og countryrock band startet av John Hall i 1973. Etter en 4 års pause startet de opp igjen i 2001,og er fortsatt aktive. De har hatt endel hits, først og fremst Dance with me, som nådde 6.plass på listene i 1975. Dette samlealbumet inneholder 20 låter, og flere av dem er virkelig verdt å høre på. Her er tittellåten.

søndag 10. mars 2019

Earl Lewis and The Channels: New York's finest

Det blir aldri for mye doo wop i huset. Som de fleste doo wop-gruppene var også The Channels fra New York. Gruppa ble startet allerede i 1955, og etter en tid ble Earl Lewis fast medlem. Albumet inneholder 14 flotte låter.

torsdag 7. mars 2019

The best of Roy Clark

Roy Clark (1933-2018) var sanger og musiker, og han hadde eget TV-show (Hee Haw) i nesten 30 år. I 1970-årene symboliserte han countrymusikken både i USA og i verden forøvrig. Han fikk stor oppmerksomhet da han døde for noen måneder siden, og da ble jeg klar over at han manglet i platesamlingen. Derfor kom dette albumet i hus.

Faron Young: Country hits & favourites

Faron Young (1932-1996) var en av de store countrystjernene helt fra 1950-tallet og frem til åttitallet. Han hadde 63 hits på countrylistene, og i en periode sto han øverst på konsertplakatene foran Elvis Presley. Denne doble CD-en inneholder 50 flotte låter, som er slik ekte countrymusikk skal lyde. Young fikk etter hvert store helseproblemer, ble deprimert og begikk selvmord. Men musikken lever videre.

onsdag 27. februar 2019

Rosanne Cash: She remembers everything

Det er alltid en fornøyelse å lytte til Rosanne Cash.Låtene hennes er slett ikke lystige, men tekstene er flotte og melodiene vakre. Som sin far skriver hun de fleste låtene selv, og hun har meget kompetente musikere med seg i studio. Årets album føyer seg godt inn i rekken av tidligere utgivelser som finnes i hyllene mine. Her er en liveversjon av tittellåten.

Oslo Konserthus 26.2.2019: 10CC

Endelig fikk jeg oppleve 10CC på scenen. Da Graham Gouldman, Eric Stewart, Lol Creme og Kevin Godley startet gruppa i 1973 hadde de allerede lang erfaring fra forskjellige band. Gouldman var også en anerkjent låtskriver. 10CC var kjempestore på 70-tallet, med utallige hits. Mange av disse ble fremført på konserten, med et musikalsk trøkk som satte seg i kroppen. Det er kun Gouldman igjen av originalbesetningen, men Paul Burgess og Rick Fenn har vært med siden 70-tallet. I tillegg besto bandet nå av Iain Hornal og Keith Hayman. Allsidige og ypperlige musikere alle sammen. Sammen med min venn Arve og et nesten fullsatt Oslo Konserthus koste jeg meg skikkelig. Jeg referer ikke spillelisten, men de startet med Wall Street shuffle og avsluttet med Rubber bullets. De ga oss også en spesiell fremføring av Donna, gruppas første single, nemlig en a cappella doo wop-versjon. De spilte også Old wild men, som jeg synes er kul. Graham Gouldman fyller snart 73 år, og han fortalte at hans mor nå er 100 år. Det kan tyde på han han fortsetter lenge ennå. De avsluttet en Skandinaviaturne i går, men fortsetter i UK allerede om 3 dager. Imponerende!

tirsdag 12. februar 2019

Linda Ronstadt: Hasten down the wind

Linda Ronstadt er absolutt en favoritt,og det finnes mange album av henne i hyllene. Dette albumet er fra 1976 og produsert av Peter Asher. Tittellåten er skrevet av Warren Zevon, og det er låter av Ry Cooder, Willie Nelson og Buddy Holly på albumet. Det føyer seg pent inn i samlingen og er flott å høre på. Don Henly bidrar på tittellåten

mandag 11. februar 2019

Eddie Cochran: Three steps to heaven - An EP collection

Det er snart 59 år siden Eddie Cochran døde, 22 år gammel. Musikken hans lever imidlertid i beste velgående,og i 2018 kom det minst to LP-plater med hans låter. Denne plata inneholder 6 av hans EP-utgivelser, med alle hans største hits. Det er en samling med utrolig flotte låter, som var en julegave til meg selv.

mandag 28. januar 2019

Tony Joe White: Bad mouthin'

Dette albumet kom ut bare et par måneder før Tony Joe White overraskende døde, kun 75 år gammel. Mannen er kjent for mange låter som ble hits for andre, for eksempel Polk Salad Annie (Elvis), Steamy windows (Tina Turner) og Rainy night in Georgia (Brook Benton). Han egen katalog er stor, og flere av hans album er i hyllene mine. Dette albumet, som ble det siste, inneholder låter han har spilt inn tidligere, samt en del coverlåter av kjente bluesartister. Albumet er veldig laidback, særlig vokalen, og inneholder kun en uptempo-låt. Godt å ha det i samlingen.