Arnfinn skriver litt om sine nyanskaffede plater. Alle kan skrive innlegg og kommentere innlegg.
fredag 27. desember 2013
The all time very best of The Dave Clark Five
The Dave Clark Five var meget store på 1960-tallet. Deres største hit, Glad all over, tok førsteplassen på singlelisten i UK i januar 1964, og gruppa var det andre engelske bandet som gikk til topps i USA, etter The Beatles. Dave Clark skrev de fleste låtene, mange sammen med bandmedlem Mike Smith. De spilte også inn noen coverlåter. Bandet ble oppløst i 1970. Denne flotte samlingen på 32 låter kom på markedet i 2013.
onsdag 18. desember 2013
The songs of Leiber & Stoller
Jerry Leiber (1933-2011) og Mike Stoller (1933-) er et av låtskriver- og produsentparene som har betydd mest for utviklingen av rock og popmusikk.Deres første hits var Hound dog og Kansas City. De er blant annet kjent for å ha skrevet noen av de første hitene til Elvis. De har en enorm produksjon bak seg, og nå er det kommet en boks med 3 CD'er, som inneholder 75 av deres mest kjente sanger. Boksen inneholder 2 versjoner av Hound dog, med Elvis og Big Mama Thornton. Likeledes er det 2 versjoner av Kansas City, med Wilbert Harrison og Little Willie Littlefield. Å høre på denne samlingen er virkelig å gå tilbake til røttene. Her er en smakebit.
torsdag 12. desember 2013
One man guy - The best of Loudon Wainwright III 1982-1986
Loudon Snowden Wainwright III (født 5. september 1946) er en amerikansk folksanger, låtskriver, humorist og skuespiller. Han er far til musikerne Rufus Wainwright og Martha Wainwright, bror til musikeren Sloan Wainwright, og tidligere ektemann til musikeren Kate McGarrigle i årene 1973–1977. Wainwright vant i 2010 Grammy med albumet High Wide & Handsome: The Charlie Poole Project for «Best Traditional Folk Album». Jeg hadde albumet III fra 1972 fra før. Dette samlealbumet inneholder 21 låter, som viser en kritisk og rastløs sjel. Sangene er flotte, for eksempel 5 years old som han synger til datteren Martha.
John Denver: Annie's song - A collection of his finest recordings
John Denver (1943-1997) er en av mange kjente artister som har omkommet i flystyrt. Han var gitarist, låtskriver og ikke minst utøvende artist, først og fremst innenfor countrysjangeren. Det var mange Denver-skiver i hyllene mine fra før, men da Amazon solgte dette dobbeltalbumet for i underkant av 2 pund, var det ikke lett å si nei. John Denver skrev og sang mange flotte sanger. Her er et eksempel (ikke selvskrevet).
onsdag 11. desember 2013
Terry Allen: Lubbock (on everything)
Terry Allen ble født i Kansas 7.3.1943, gikk på skole i Lubbock, Texas og bor i Santa Fe, New Mexico. Han tilhører outlaw-miljøet innenfor countrymusikken og var faktisk nokså ukjent for meg inntil ganske nylig. Han er meget hørverdig, og skal ha en helt spesiell sceneopptreden. Jeg kommer nok til å høre mye på ham.
Tim Buckley: Starsailor The Anthology
Timothy Charles Buckley III (1947-1975) var en amerikansk visesanger og låtskriver som eksperimenterte og blandet forskjellige musikksjangre som blant annet jazz, psykedelisk musikk, funk, rock, soul og avantgarde. Han døde av en overdose heroin kun 28 år gammel. Han var en spennende artist, selv om ikke all hans musikk er like lett «tilgjengelig» for folk flest. Jeg hadde et livealbum med ham fra før, men følte at en slik samleplate også hører med.
onsdag 20. november 2013
Jimmie Dale Gilmore: Don't look for a heartache
Texaneren Jimmie Dale Gilmore er som så mange andre kjente musikere født i det Herrens år 1945. Han tilhører det såkalte outlaw-miljøet innen countrymusikken. Etter at jeg fikk kjennskap til ham for ca 10 år siden er han blitt en av mine favoritter innenfor denne sjangeren. Han har en spesiell stemme, som etter min mening ligner en god del på Hank Snow. Når han ikke er soloartist, spiller Gilmore i gruppen Flatlanders sammen med Joe Ely og Butch Hancock. Her er en smakebit fra albumet.
torsdag 14. november 2013
Don Gibson: Seven classic album plus bonus singles
Don Gibson (1928-2003) var en av de store stjernene da countrymusikken for alvor ble populær i Norge på 1960-tallet. Han spilte inn sin første plate som 20-åring, men slo ikke gjennom før på 50-tallet. Han ble kalt The Sad Poet, fordi tekstene hans ofte handlet om ensomhet og tapt kjærlighet. Hans sang I can't stop loving you er innspilt av mer enn 700 artister, og det sier vel sitt. Han sang også en del gospel. En av de første LP-platene jeg kjøpte var med Don Gibson, og den ble veldig mye spilt den gangen. Denne boksen inneholder 96 låter, fra i alt 7 album samt en del singler. Det er vanskelig å velge en smaksprøve, så jeg ender opp med en av signaturlåtene hans.
onsdag 13. november 2013
Willie Nelson: To all the girls ...
Jeg vet ikke om noen har full oversikt over plateutgivelsene til Willie Nelson. Han trenger neppe noen nærmere presentasjon, men 80-åringen kom i år ut med et dobbeltalbum. Det ble for fristende å kjøpe albumet på vinyl. Det inneholder 20 sanger, alle er duetter med kjente og litt mindre kjente kvinnelige vokalister. En av dem er 81-årige Loretta Lynn. Albumet er så utrolig behagelig å høre på.
Her er en presentasjon av albumet.
Eric Burdon: 'Til your river runs dry
Eric Burdon (født 1941) er kjent fra gruppene The Animals og War. Den lille mannen med den store stemmen har også gitt ut flere soloplater, og den seneste kom nå i 2013. Jeg bestemte meg raskt for å skaffe plata, og det ble vinyl. Han har skrevet 10 av låtene selv, mens coverlåtene er av Marc Cohn og Bo Diddley. Albumet inneholder også en flott hyldest til Bo Diddley. Albumet er meget bra, og det er lett å skjønne at Burdon gjorde suksess på Notodden bluesfestival i år.Her er det trøkk og gode tekster.
Jack Scott: Crazy heart
Jack Scott (Giovanni Dominico Scafone Jnr) ble født i Canada 24. januar 1936 og flyttet senere til Detroit, USA. Han hadde utallige hits i starten på sin karriere, og fortsatt er han aktiv. Det kommer et helt nytt album i 2014. Dobbeltalbumet Crazy Heart, som jeg kjøpte på Cruisin’ Records nylig, inneholder 44 flotte sanger. Han skrev de fleste selv, og på den ene platen synger han også en rekke av Hank Williams' mest kjente sanger. Min første Jack Scott-plate var en EP kalt Four stars of Nashville, kjøpt på tidlig 60-tall. De øvrige på platen var ingen hvem som helst, nemlig John D. Loudermilk, Jim Reeves og Bobby Bare. Denne smakebiten er kanskje hans best kjente sang.
søndag 27. oktober 2013
The very best of Dave Berry
Dave Berry (født 1941) & The Cruisers var skikkelig store midt på 1960-tallet. Jeg kjøpte tidlig en single med coverlåtene Memphis Tennessee og Tossin' og turning', dessuten har jeg de største hitene på forskjellige samlealbum. Når jeg nå har spilt dette albumet noen ganger er jeg faktisk overrasket over hvor god han egentlig var. Forøvrig er han fortsatt aktiv. Jeg synes denne sangen er så flott.
The best of Sam Cooke
Sam Cooke (1931-1964) regnes som en av grunnleggerne av soulmusikken. Han skrev utallige hits, og han spilles fortsatt mye snart 50 år etter sin død. Hans stemme var myk og behagelig, men tekstene hans hadde ofte politisk brodd. Han ble skutt under mystiske omstendigheter på et motell, og konspirasjonsteorier har florert. Dette dobbeltalbumet inneholder 50 låter, og bidrar til at jeg kan spille Sam Cooke-låter i timevis. Herlig.
The very best of Loretta Lynn
Loretta Lynn (født 1932) er en av de store countrystjernene fra "gamle dager". Hun slo ikke ordentlig gjennom før på 1960-tallet, men ble så stor at det er laget spillefilm om livet hennes. Hun er fortsatt aktiv, og hun synger en duett med Willie Nelson på hans album fra 2013. Endelig er hun i min platesamling.
lørdag 26. oktober 2013
Love KTO: The very best of Teddy Pendergrass
Jeg har lenge vært på utkikk etter et samlealbum med Teddy Pendergrass (1950-2010). Han var en av de store R&B og soulsangerne. Jeg hadde ham med Harold Melvyn & The Bluenotes, men manglet et soloalbum. Nå er det på plass, og det er en fornøyelse å høre på det.
onsdag 2. oktober 2013
Guy Clark: My favorite picture of you
Da Guy Clark kom med et nytt album i år, var jeg bestemt på å skaffe det. Han er jo en av de største historiefortellerne i vår tid. Og det ble faktisk på vinyl. Jeg har kjøpt mye brukt og bra vinyl i det siste, men dette er den første nye vinylplata jeg har kjøpt på svært lenge. Albumet er meget bra, og dette er kanskje den sterkeste låten.
The Doobie Brothers: Original album series
Original album series inneholder 5 album med kjente artister, som selges til en svært rimelig pris. Jeg kunne ikke la være å kjøpe denne samlingen, selv om jeg hadde 2 av albumene fra før (Minute by minute på CD og Livin' on the fault line på vinyl). De øvrige albumene er et egentitulert, samt One step closer og The Doobie Brothers farewell tour. Dette bandet var stort både før og etter Michael McDonald. Jeg brukte faktisk doobie som passord på jobbpc'en en gang i tiden. Den gangen visste jeg ikke, uten at det har noen betydning, at doobie er amerikansk slang for marihuanasigarett, ifølge Jon Vidar Bergans store pop- og rockleksikon. Her er en super smakebit.
søndag 29. september 2013
The Oak Ridge Boys: American made
Opprinnelsen til denne gruppa finner vi tilbake på 1940-tallet. Som gospelgruppe kalte de seg The Oak Ridge Quartet. Under sitt nåværende navn er de blitt en countrygruppe bestående av Duane Allen, Joe Bonsall, William Golden og Richard Sterban. Svært mange musikere har vært innom gruppa gjennom årene. Dette albumet er fra 1983. Her er tittelmelodien.
Bread: The sound of Bread
Bread var etter min mening en supergruppe, under ledelse av det musikalske geniet David Gates. I perioden 1970-77 hadde de 13 låter på Billboard Hot 100. Musikken deres ble kalt soft rock, noen av låtene var meget myke, men de rocket også. Dette albumet inneholder "their 20 finest songs" og ble kjøpt på platemessa på Rockefeller. Jeg hadde låtene på CD fra før, men dette albumet passer godt inn i vinylsamnlingen. Deres mest kjente låter er vel Make it with you og If. Derfor får dere en annen smakebit.
Lyle Lovett: Lyle Lovett
Lyle Lovett ble født i 1957 og er ganske ung sammenlignet med mange av mine favoritter. Jeg har et par av hans nyere album, mens dette er fra 1986. Jeg har sett og hørt Lovett live, og han er absolutt verdt å høre på. Han er også en anerkjent skuespiller og har medvirket i en rekke filmer. Her er en smakebit fra albumet.
James Taylor: Never die young
James Taylor (født 1948) har vært aktiv siden 60-tallet, og slo gjennom med myke, akustiske sanger på 70-tallet. Han har en karakteristisk og flott stemme og har solgt utrolig mange plater. En del av disse har funnet veien til min platesamling. Dette albumet er kanskje ikke av aller hans beste, men jeg plukket likevel vinylen med fra platemessa på Rockefeller. Det blir liksom aldri for mye James Taylor.
lørdag 28. september 2013
Leon & Mary Russel: Wedding album
Leon Russel (født 1942) har hatt en lang og flott karriere. Han har spilt med de fleste av de store og har laget mye ypperlig musikk. På platemessa på Rockefeller kom jeg over dette vinylalbumet fra 1976, hvor han spiler og synger sammen med sin kone Mary. Her er en smakebit.
The 5th Dimension: Greatest hits on Earth
Gruppa The 5th Dimension er best kjent for hitene Aquarius/Let the sunshine in og Up, up and away. Den førstnevnte låten finnes på mange samleplater i min samling, men jeg hadde ingen egen samling med gruppa før jeg fant denne vinylen på platemessa på Rockefeller forleden. Den inneholder blant annet 3 låter skrevet av Laura Nyro. Vakkert.
fredag 27. september 2013
J.J. Cale: 5
J.J. Cale (1938-2013) het egentlig John Weldon Cale og ble født i Tulsa, Oklahoma. Han var en ypperlig låtskriver (After midnight, Cocaine, Call med the breeze), og som sanger var han så laid-back som det var mulig å bli. Det er så utrolig behagelig å høre på ham. Her er hele albumet
torsdag 26. september 2013
Smokey Robinson: The tears of a clown
William "Smokey" Robinson er en av de store Motown-artistene. Han har skrevet og produsert utallige hits, og ikke minst har han fremført dem sammen med gruppen The Miracles. Smokey er 73 år og æresdoktor i musikk ved Howard University og Berklee College of Music. Han er og har vært en viktig person for soulmusikken.
Steve Gibbons Band: Down in the bunker
Jeg har lenge vært nysgjerrig på dette engelske bandet og egentlig visst lite om det. Steve Gibbons er nå 72 år og fortsatt aktiv. Endelig er bandet i platesamlingen min. På platemessen på Rockefeller den 21. september kom jeg over LP'en Down in the bunker. Nå har jeg spilt platen, som absolutt falt i smak. Mange godlåter, alle skrevet av Steve Gibbons selv. Her er tittellåten.
Long live love - The very best of Sandie Shaw
De fleste forbinder nok Sandie Shaw med Puppet on a string, som hun vant Eurovision Song Contest med i 1967, 20 år gammel. Ikke minst huskes hun for at hun opptrådte barfot. Selv likte hun ikke sangen og deltok egentlig mot sin vilje. Sandie ble oppdaget av Adam Faith og startet karrieren som 16-åring. Hun har hatt svært mange hits og er fortsatt aktiv. Hun spilte inn noen kjente Bacharach-låter, men de fleste hitene hennes er skrevet av Chris Andrews. Flott jente!
torsdag 19. september 2013
The best of Jet Harris & Tony Meehan
Bassisten Jet Harris (1939-2011) og trommisen Tony Meehan (1943-2005) var originalmedlemmer av The Shadows, men begge sluttet tidlig på 60-tallet. Harris fortsatte som musiker og fikk mange utmerkelser. Meehan fortsatte også med musikk, blant annet som produsent. Han fullførte også psykologistudiene. Harris og Meehan opptrådte og utga plater sammen etter tiden i The Shadows. Storrøykeren Harris døde av kreft, mens Meehan døde av hodeskader etter et fall i hjemmet. Dette er flott musikk, særlig for en som var ungdom tidlig på 60-tallet.
Elvis at Stax
Jeg har så mye Elvis i platesamlingen at jeg ikke kjøper så mye lenger, selv om det stadig kommer nye album med konserter og outtakes fra studioopptak. Denne samlingen var likevel et must for meg. Den består av 3 CD'er fra Elvis' arbeid i Stax Studio i 1973. Halvparten er forskjellige outtakes, resten er masters fra mars og desember 1973. Denne samlingen er ikke til å beskrive, kun til på høre på. Her er et eksempel.
Jimmy Buffett: Songs you know by heart
Jimmy Buffett (født 1946) er en amerikansk låtskriver og sanger med kule låter og en del morsomme tekster. Han har utgitt svært mange album, og er også forfatter. Å plukke en låt fra dette albumet er ikke lett, men denne er det vanskelig å motstå.
Lee Hazlewood: Poet, fool og bum/Back on the streets again
Lee Hazlewood (1929-2007) er nok best kjent for sitt samarbeid med Nancy Sinatra, som førte til mange hits. Han var en ypperlig låtskriver, sanger og produsent. Denne CD'en inneholder 2 album med vakre, kule låter. Her er en låt kalt Kari, kanskje inspirert av oppholdet i Sverige.
tirsdag 17. september 2013
Steve Earle: Guitar Town/El Corazón
Steve Earle (født 17.1.1955) er en av de største av de litt yngre favorittene mine. Med disse 2 albumene har jeg doblet beholdningen min av Steve Earle-album, men det er mye, mye mer å hente. Guitar Town var hans første album fra 1986, mens El Corazón er fra 1997. Han har utgitt mange plater etter det. Hans tekster er sterke og samfunnskritiske, og melodiene svinger alltid.
mandag 16. september 2013
Elvis Presley: Such a night in Pearl Harbor
Dette er ikke bare et album, men i tillegg en bok med masse bilder fra Hawaii og Elvis' veldedighetskonsert til The USS Arizona i mars 1961. Det er ikke spesielt god lyd på opptakene, men denne boka er et must for en Elvisfan. Denne låten var med på konserten.
The Stills-Young Band: Long may you run
Dette bandet består av supergutta Neil Young og Stephen Stills med musikere. Det er neppe nødvendig å si noe mer om dem. Albumet består av 9 flotte låter. Her er tittelsporet.
The Refreshments: Let it rock - The Chuck Berry tribute
The Refreshments er et svensk rock'n roll band som har gitt ut en rekke plater (det finnes et kjent amerikansk band med samme navn). Nå har de kommet med en hyllestplate til selveste Chuck Berry. De har med en selvskrevet hyllestlåt, men albumet består hovedsakelig av Berry-låter. Dette er spenstige saker, mitt 3dje album med disse gutta.
George Jones: Heartaches and hangovers
George Jones (1931-2013) var en av de store countryartistene, som er godt representert i mine platehyller. Da han døde i april i år, følte jeg at jeg måtte skaffe meg et album til. Hans katalog er svært stor, men jeg falt for tittelen på dette albumet. George Jones slet med rusproblemer store deler av livet, og fikk oppnavnet No Show Jones fordi han ikke alltid møtte opp til sine egne konserter. Her er tittelmelodien.
tirsdag 10. september 2013
Owe Thörnqvist: Guldkorn
Owe Thörnqvist (født 1929) er vel en av Nordens første rockesangere. Han hadde noen utrolig morsomme tekster, og jeg husker ham godt fra mine litt yngre dager. Jeg kom over denne samlingen på Cruisin' Records og måtte bare ha den. Dette er kanskje den mest kjente låten hans.
Doo Wop 45s on CD
Jeg har skrevet mye pent om doo wop tidligere. Denne samlingen inneholder 25 doo wop låter med forskjellige artister, meget hørbart alt sammen. Dette er The Channels.
mandag 9. september 2013
Number 1 hits of the 1950s
Det er ikke til å komme fra at det ble laget mye god musikk på 50-tallet. De såkalte croonerne var nok på vei ut, mens rockabillky og rock 'n' roll slo gjennom. Denne samlingen med hits fra 50-tallet inneholder låter med artister fra Rosemary Clooney til Elvis.Det er virkelig hyggelig å høre på disse gamle låtene. Her er Andy Williams, en god venn av enken etter Robert Kennedy, hvis jeg ikke husker feil.
The best of The Five Satins
Jeg er svært glad i doo wop, det er umulig å ikke bli i godt humør av denne musikken. Det var utrolig mange doo wop-grupper i USA på 1950-tallet, og det er ikke mulig å ha oversikt over dem aller. Jeg har samlet en god del doo wop, mest samleplater med forskjellige artister. The Five Satins er en av de bedre gruppe, bare hør på dette. Her kaller de seg Fred Parris and The Satins.
Tommy Roe: Sheila/Something for everybody-volume 1
Tommy Roe (født 1942) var en av de store amerikanske sangerne/låtskriverne på 1960-tallet. De største hitene var Sheila fra 1962 og Dizzy fra 1969. Selv om han fortsatt er aktiv, har han ikke hatt nytt materiale på en stund. Tommy Roe manglet faktisk i min platesamling, men nå er han der med dette dobbeltalbumet. Her er en litt søt sang fra albumet.
torsdag 5. september 2013
Gammel vinyl i skuddet
Jeg gikk over Youngstorget en dag i sommer, og der er det en kar som selger vinyl. Selv om stykkprisen er helt nede i 20 kronerr, er platene svært pent brukt. Jeg plukket med meg Forever lovers med Mac Davis (mannen som skrev In the Ghetto), This lady loving me med Carl Smith (far til Carlene Carter), Rabbitt med Eddie Rabbitt, Songs for a winter's night med George Hamilton IV og One of the glory boys med Peter Noone (fra Herman's Hermits). Alle disse platene passer godt i min samling. Smakebiten er fra Carl Smith, dog en litt eldre innspilling.
torsdag 4. juli 2013
Mer brukt vinyl
Gammel og brukt vinyl er fine greier. Særlig når platene er helt uskadet. På pensjonisttur til Gamlebyen i Fredrikstad fant jeg en sjappe som solgte brukte bøker, tegneserier og LP-plater. Jeg kom ved stengetid, og i all hast plukket jeg med meg 5 plater. I ettertid har det vært lett å konstatere at det var et godt kjøp. Platene jeg kjøpte var Out of the blue med Bjørn Skifts & Blåblus, Photographs & Memories med Jim Croce, Bop till you drop med Ry Cooder, Comin’ home to stay med Ricky Skaggs, og et dobbeltalbum kalt Grafitti USA. Den siste inneholder 32 låter med kjente artister, innspilt i perioden 1956-1970. Her er en smakebit.
tirsdag 9. april 2013
Vinyl fra platemesse
Jeg var innom platemessa på Rockefeller lørdag 6. april. Der var det utrolig mye plater og masse folk. Jeg plukket med meg noen LP-plater, nemlig Don Gibsons nest siste album Starting all over again, Abracadabra med The Steve Miller Band, Midnight son med Eric Andersen og et countryalbum med Alabama, George Jones, Johnny Paycheck og Billie Jo Spears. Alt for en hundrelapp, flotte plater.
torsdag 4. april 2013
Gene Vincent: The Capitol years
Gene Vincent (1935-1971) var en av de store rockabilly- og rock'n roll sangerne som slo gjennom midt på 50-tallet. Hans liv var til tider strevsomt, og han døde av blødende magesår kun 36 år gammel. Denne samlingen inneholder 4 CD' er med i alt 122 låter. Rett og slett en kjempesamling.
onsdag 3. april 2013
Living for a song - A tribute to Hank Cochran
Hank Cochran (1935-2010) var en av de store låtskriverne innenfor countrymusikken, i tillegg til at han sang selv. Jamey Johnson (født 1975) er en av de nye ekte countrysangerne. På dette albumet har han fått med seg en rekke andre stjerner for å synge 16 av Cochrans låter. Kjempeflott !
tirsdag 2. april 2013
Marty Robbins: Gunfighter ballads and trail songs/More gunfighter ballads and trail songs
Marty Robbins (1925-1982) var en av de store countrysangerne. Han skrev de fleste av låtene sine selv,og den mest kjente er nok El Paso. Den er med på denne platen. Denne CD'en inneholder 2 LP'er med i alt 23 sanger. Titlene sier det meste om hva de handler om.
Bobby Bare: Darker than light
Norgesvennen Bobby Bare fyller 78 år om noen dager. Han har gitt ut flere album de siste årene og er utrolig vital. Dette albumet inneholder mange gamle, kjente sanger. Det ble innspilt i samme studio som han debuterte i for 50 år siden. Legendestatus !
Emmylou Harris & Rodney Crowell: Old Yellow Moon
Disse to artistene trenger ingen presentasjon. Endelig har de gitt ut et album sammen, og de kommer til Oslo i mai 2013. Gleder seg !
mandag 1. april 2013
The very best of Dion & The Belmonts
Dion Francis DiMucci (født 1939), han kalte seg kun Dion, er en av heltene fra min oppvekst og han er fortsatt aktiv. Han starter med doo wop, deretter mer teenpop og rock. I det siste har han vist seg som en ypperlig bluesartist. Han fremfører stort sett selvskrevet musikk. Dette albumet med 40 låter inneholder det beste fra tiden med The Belmonts, som han spilte sammen med i perioden 1957-60.
The Beach Boys: That's why God made the radio
Det er helt utrolig at dette albumet er spilt inn i 2012, hele 50 år etter at gruppen debuterte. Sounden er den samme, stemmene er de samme, kanskje litt mørkere. Brødrene Karl og Dennis Wilson er borte, mens storebror Brian har kviknet til igjen, og er fortsatt meget kreativ. Et overraskende godt album. Her er tittellåten.
Del Shannon: Rock on !
Endelig har jeg fått tak i albumet som skulle markere comebacket til Del Shannon, og som kom ut like etter at han begikk selvmord. Albumet, som er produsert av Jeff Lynne, er utrolig bra og viser at Del Shannon fortsatt hadde det i seg. Bortsett fra den gamle hiten I go to pieces er det nyskrevne låter på albumet. Her er et eksempel.
Mr. Parnes Shillings & Pence
Sist jeg var innom Cruisin’ Records plukket jeg med meg dobbeltalbumet Mr. Parnes Shillings & Pence. Albumet inneholder 64 låter med artister fra stallen til Laurence Maurice Parnes (1930-1989), som i sin tid kanskje var den mektigste mannen innenfor popmusikk i UK. De mest kjente artistene hans var Billy Fury, Marty Wilde, Tommy Steele og Vince Eager. Han ga artistene sine spesielle kunstneretternavn, og selv ble han kalt Parnes, Shillings & Pence på grunn av sin store suksess. Her er en annen av artistene hans, Lance Fortune (Christopher Morris, født 1940).
fredag 29. mars 2013
Essential Blues Anthology
Dette er et dobbeltalbum med 50 låter med anerkjente bluesmenn som Muddy Waters, Willie Dixon, Little Walter og mange flere. Et slikt album hører naturlig hjemme i en hver platesamling. Blues er som kjent opprinnelsen til alle typer populærmusikk, som rock'n roll, rockabilly, country og soul. Denne låten er for mange best kjent med Dave Edmunds.
The very best of Brian Poole & The Tremeloes
Decca Records foretrakk Brian Poole & The Tremeloes foran The Beatles,og gruppen hadde kjempesuksess i et par år fra 1962. De fleste hitene var imidlertid coverlåter. Brian Poole ble soloartist i 1966, kanskje ikke med så stor suksess, men han er fortsatt aktiv. The Tremeloes hadde imidlertid meget stor suksess på egen hånd, og de opptrer fortsatt. Her er en av de beste coverlåtene de gjorde.
Rita Coolidge: The collection
Rita Coolidge (født 1. mai 1945) er en dyktig sanger, som også er kjent for sine romantiske forbindelser med flere mannlige stjerner. Hun var gift med Kris Kristofferson i 7 år, og jeg har albumet Breakaway som de laget sammen. Denne samlingen inneholder 20 kjente sanger, og her er den jeg kanskje liker best, skrevet av Boz Scaggs.
The Everly Brothers: A date with The Everly Brothers
Dette albumet inneholder 12 sanger med harmonisangens gudfedre. Det er ikke vanskelig å skjønne at brødrene Everly har vært forbildene til mange artister gjennom årene. Her er en låt fra albumet, som mange har forsøkt seg på, med vekslende hell.
tirsdag 26. mars 2013
George Hamilton IV: The best of George Hamilton IV
George Hamilton IV (født 1937) er en gudbenådet countrysanger. Han begynte riktignok som teen idol og debuterte i 1956. Han er fortsatt aktiv. Jeg hadde et par vinylalbum med ham fra før. Denne CD'en inneholder 22 flotte sanger, og det er vanskelig å velge ut en bestemt. Jeg valgte denne kjente låten av Gordon Lightfoot.
Luther Vandross: The ultimate Luther Vandross
Luther Vandross hadde en av de store stemmene innenfor soulmusikken. Dette er omtalen av ham på Wikipedia:
Luther Ronzoni Vandross jr. (født 20. april 1951, død 1. juli 2005) var en amerikansk R&B-sanger. Han var født i New York City i 1951. Luther Vandross begynte å spille piano da han var tre år. Han startet sin karriere på 1970-tallet som en bakgrunnsvokalist for artister som David Bowie (som oppdaget ham og fikk han med på sitt Young Americans-album), Roberta Flack, Carly Simon, Donna Summer, Bette Midler, Chic og Barbra Streisand. Han fikk endelig sitt gjennombrudd som gjestesanger for gruppa Change. Hans første hit var «Searching».
Vandross hadde diabetes, en sykdom som gikk i familien. I 2003 ble han veldig syk. Han stilte opp på Grammy for å motta prisen for årets sang, og da sa han «Whenever I say goodbye it's never for long because I believe in the power of love» (direkte oversatt: «Hver gang jeg sier farvel er det ikke for lenge, fordi jeg tror på styrken av kjærligheten».
Foruten å være på The Oprah Winfrey Show, ble han aldri sett offentlig igjen. Luther Vandross døde 1. juli 2005 på John F. Kennedy Medical Center i Edison, New Jersey på en alder av 54. Grunnen til at han døde ble aldri sagt offentlig. Begravelsen ble holdt 8. juli, 2005 i New York City. To dager seinere ble han begravet i George Washington Memorial Park i Paramus, New Jersey.
Jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke har hatt noe album med ham tidligere, men ha finnes riktignok på et par samlealbum i samlingen min.
mandag 25. mars 2013
Roy Orbison: I'm still in love with you
Roy Orbison hadde mange nedturer i livet, både privat og karrieremessig. Dette albumet fra 1974 hadde ingen stor suksess, men når det dukket opp til spottpris på Amazon, var det likevel ingen dårlig investering. Albumet inneholder flere kjente coverlåter, og er slett ikke så verst. Her er en av dem.
Paal Flaata: Wait by the fire -Songs of Chip Taylor
Paal Flaata har Norges beste sangstemme. Når han får tilgang til katalogen til Chip Taylor, en av verdens beste låtskrivere/historiefortellere, må resultatet bli bra. Albumet har fått kjempekritikker. Chip Taylor var i Halden for å delta på Down on the Farm da katastrofen inntraff den 22. juli 2011. Arrangementet ble avlyst, og Chip skrev sangen This darkest day til ofrene. Sangen er med på dette albumet. Her er traileren til albumet, som må høres fullt ut.
torsdag 21. mars 2013
John Hiatt: Bring the family
Dette albumet fra 1987 er et av John Hiatts mest anerkjente. Grunnen til at jeg ikke hadde det fra før, er at jeg har prioritert de nyeste albumene hans , samt at jeg har gromlåtene Thing called love og Have a little faith in me på et best of-album. Dette er et meget bra album. Her er en låt fra albumet, i form av et konsertopptak.
Roy Orbison sings Don Gibson/Hank Williams the Roy Orbison way
Roy Kelton Orbison (født 23. april 1936, død 6. desember 1988), også kalt «The Big O», var en amerikansk sanger og låtskriver. Han var en av pionerene innen rock 'n' roll-historien, med en karriere som strakk seg over fire tiår. I 1987 ble han innvotert i Rockens æresgalleri (Rock and Roll Hall of Fame). Roy Orbison var også countrysanger. I 1967 spilte han inn et album med låter av Don Gibson, og året etter kom et album med Hank Williams-låter. Disse albumene er utgitt på en CD, en utrolig flott samling. Dette er en låt av Hank W.
Neil Diamond: Beautiful noise
Dette albumet fra 1976 er det femtende albumet jeg har med Neil Diamond. Han er åpenbart en favoritt. Han har forlengst passert 70 år, men gir fortsatt ut plater og holder konserter. Jeg har en konsert på DVD som er helt herlig. Her er tittellåten.
Ida Jenshus: Someone to love
Jeg skrev hva jeg mente om Ida Jenshus i forbindelse med hennes forrige album, No guarantees. Dette nye albumet, som jeg fikk til jul (sto på ønskelista), er blitt rost opp i skyene. Det forstår jeg godt, albumet er meget bra. Personlig synes jeg imidlertid at det forrige albumet var like bra. Uansett, topp musikk fra en tøff trønderjente. Her er tittellåten.
tirsdag 19. mars 2013
Townes Van Zandt: Sunshine boy
Townes Van Zandt (født 7. mars 1944, død 1. januar 1997) var en amerikansk musiker som i ettertid er blitt et slags ikon blant musikere og musikkjennere. Han skrev og fremførte utallige flotte sanger. Noen av dem er blitt covret av størrelser som Willie Nelson og Merle Haggard.
I slutten av desember 1996 ble Van Zandt innlagt på sykehus for en hofteoperasjon. Han døde nyttårsdagen på grunn av komplikasjoner etter operasjonen.
Dette dobbeltalbumet ble utgitt i 2013 og inneholder studioopptak og demoer fra 1971-72 som ikke har vært utgitt tidligere. Noen av sangene er imidlertid utgitt tidligere. Albumet er utrolig flott og hører naturlig hjemme i enhver platesamling. Pancho & Lefty er med på albumet.
lørdag 9. mars 2013
Elvis Presley: Prince From Another Planet
Denne boksen inneholder 2 CD'er og en DVD. Det er konsertopptak fra Madison Square Garden den 10. juni 1972. CD 1 er The Afternoon Show og CD 2 er The Evening Show. DVD'en inneholder litt dokumentarstoff, en pressekonferanse og ettermiddagsshowet. En ypperlig samling for en som meg.
torsdag 7. mars 2013
Bob Seger & The Sliver Bullet Band: Aganist the wind
Bob Seger (født 1945) skriver de fleste av låtene sine selv. Han er en skikkelig rocker, men har også noen kraftfulle ballader som det er en fornøyelse å høre på. Jeg har 11 av hans album og kan nok kalles en fan. Dette albumet er fra 1980, og her er tittellåten.
Hank Williams jr.: Montana cafe
Hank Williams jr (født 1949) er sønn av den store Hank Williams og far til Hank Williams III. Han er en dyktig sanger og låtskriver som tilhører outlaw-miljøet innen countrymusikken. Her er tittelsporet fra dette albumet.
Matt Monro: The very best of Matt Monro
Matt Monro (1930-1985) var på en måte Englands svar på Frank Sinatra og hans type artister. Matt Monro var svært populær i min ungdom, og det er helt naturlig at han nå finnes i platesamlingen min. Dette er den låten jeg husker best.
torsdag 28. februar 2013
Bonnie Raitt: Give it up
Bonnie Raitt (født 1949) er en skikkelig bluesdame, en singer/songwriter som også spiller slidegitar. Hun slo gjennom på 1970-tallet, og etter noen litt vanskelige perioder er hun fortsatt meget aktuell. Hun kom med sitt 16. album i 2012. Dette albumet er hennes andre og kom ut i 1972, mens det kom i mine hyller i 2013.
mandag 18. februar 2013
Dorsey Burnette_ Tall Oak Tree
Jeg har nylig skrevet om et vinylalbum med Dorsey Burnette. Nå er mannen i CD-hyllene mine også. Dette albumet er litt countryinspirert og inneholder også noen kjente coverlåter.
fredag 11. januar 2013
Diverse artister: The London American Story 1958
Det ser ut som plateselskapene overgår seg selv når det gjelder å gi ut samleplater med musikk fra den gode tiden rundt 1960. Dette er ypperlige tilbud, både til samlere og til folk som kanskje har lite musikk fra den aktuelle tiden. Jeg kjøper slike samlinger av og til, selv om jeg nok har en god del av låtene fra før. Dette dobbeltalbumet inneholder 50 låter fra 1958, låter som både er kjente og ukjente for meg. Det var lite tilgang på ny musikk på bygda i 1958. Ikke lett å velge ut en låt som skal representere albumet, fordi det inneholder svært forskjellige låter. Valget falt på Robin Luke.
onsdag 9. januar 2013
KIN - Songs by Mary Karr & Rodney Crowell
Rodney Crowell (født 1950) er en singer/songwriter Grammyvinner innenfor countrymusikk. Han er en av mine favoritter og har vært svigersønnen til Johnny Cash. Til dette albumet har han laget låter sammen med poeten Mary Karr (født 1955). Til å synge låtene har han fått med en flokk av de aller beste. Foruten han selv synger Norah Jones, Vince Gill, Lucinda Williams, Lee Ann Womack, Roseanne Cash, Kris Kristofferson og Emmlylou Harris.
Abonner på:
Innlegg (Atom)