Arnfinn skriver litt om sine nyanskaffede plater. Alle kan skrive innlegg og kommentere innlegg.
mandag 27. mai 2019
Roger Miller: A trip in the country
Roger Miller (1936-1992) var en låtskriver og sanger som gjerne huskes best for nyskapende og morsomme tekster. Han leverte låter til mange kjente countryartister før han selv slo gjennom som sanger. Kjenningsmelodien hans er nok King of the Road. Dette albumet, kjøpt brukt, er fra 1970 og inneholder mange flotte sanger. Her er en av dem.
Dwight Yoakam: Hillbilly de luxe
Dwight Yoakam (1956) er musiker med over 20 albumutgivelser og skuespiller med like mange filmer/serier bak seg. Hans musikk er gjerne knyttet til Bakersfield-sounden (jf Buck Owens og Merle Haggard). Dette er hans andre album, som kom i 1987. Jeg har stor sans for musikken hans, som det er mye liv i.
Eric Andersen: The best songs
Eric Andersen (1943) debuterte i 1965 og har gitt ut mer enn 20 studioalbum. Hans Blue river fra 1972 er blitt legendarisk. Han har bodd i Norge, og jobbet en periode sammen med Rick Danko og Jonas Fjeld. Han er det vi kan kalle en singer/ songwriter i folk og countrysegmentet. Låtene hans er lavmælte og vakre. Jeg har flere album med ham, og falt for dette albumet fra 1977, som inneholder de beste låtene frem til det året.
Denne låten er fra 1972, fra albumet Blue river.
mandag 20. mai 2019
Townes van Zandt: Sky blue
Townes van Zandt er omtalt i denne bloggen tidligere. Dette doble vinylalbumet med 11 låter ble utgitt tidligere i år. Det inneholder uutgitte låter innspilt av Townes for 46 år siden. Innspillingene er funnet nå, og låtene er utgitt tidligere. Et flott album fra en bauta i musikkhistorien. Her er kremlåten.
Tom Russel: October in the Railroad Earth
Tom Russell ble født i California i 1947 og har drevet med mye, men er best kjent som sanger og låtskriver. Wikipedia sier blant annet:
Although most strongly identified with the Americana music tradition, his music also incorporates elements of folk, rock, and the cowboy music of the American West. Many of his songs have been recorded by other artists, including Johnny Cash, The Texas Tornados, k.d. lang, Guy Clark, Joe Ely, The Sir Douglas Quintet, Jason Boland, Nanci Griffith, Katy Moffatt, Ramblin' Jack Elliott, Sailcat, Iris Dement, Dave Alvin, Suzy Bogguss, and Brian Burns.
Han har bodd i Norge og har slekt her. Tidligere i år kom hans nyeste album, som jeg har spilt noen ganger nå. Denne låten er herlig.
Ottar "Big Hand" Johansen: Fra Sulis til Nashville
Norges store countrystjerne har nylig fylt 70 år. Dette vinylalbumet er ifølge ham selv hans siste. Jeg håper han ombestemmer seg. Han har de siste årene gitt ut flere gode album, og denne gangen har han med seg gjestevokalister som Claudia Scott, Casino Steel og Linda Kvam. Dette er et helstøpt album som det er verdt å høre på, stadig vekk.
Asleep at the Wheel: New Routes
Countrygruppen Asleep at the Wheel ble startet i 1969, av blant andre 18-åringen Ray Benson. Gruppen er kjent for Texas country og western swing. Ray Benson er fortsatt med i gruppen, som gjennom årene har hatt utallige musikere som medlemmer. Nåværende besetning omfatter 8 gode musikere. Dette albumet fra 2018 har fått svært gode kritikker,så gode at jeg skaffet vinylutgaven. Det er et meget bra album. Katie Shore er hovedvokalist sammen med Benson. Smakebiten er skrevet av Seth Avett, som er gjestevokalist sammen med broren Scott.
søndag 19. mai 2019
Difference: Difference 50
Det snakkes ofte om de 4 store når det gjelder norsk rock. Høyner vi til 5 store, er det ikke tvil om at Difference hører med. Selv om bandet hadde storhetstiden for nokså lenge siden, er de fortsatt aktive. De har nylig slupper jubileumsalbumet Difference 50, som er nyinnspilt live. Det inneholder 9 gamle, kjente låter og 1 ny låt. Jeg holder Difference for å være Norges beste band, og de har den beste vokalisten i Tore Johansen. Dette er imidlertid fra et TV-program. Låten er fra 1968.
Jerry Lee Lewis: Southen roots - Back home to Memphis
Dette albumet, i meget god stand, fant jeg på loppis. Dette er et av countryalbumene til Jerry Lee Lewis og ble utgitt i 1973. Blant musikerne som medvirker kan nevnes Augie Meyers, Duck Dunn, Carl Perkins, Steve Cropper og Tony Joe White. The Killer er slett ikke kun en rock'n roller, han er en ypperlig countryartist også. Jeg falt spesielt for denne låten, særlig fordi jeg har vært i Bourbon Street, New Orleans.
Dolly Parton: Rainbow
Jeg er av og til innom loppemarkeder for å se etter spennende vinyl. Det er imidlertid ikke like mange som gir fra seg vinylplatene lenger. Jeg fant denne, som absolutt er i god stand, kanskje lite spilt. Å skaffe en plate med Dolly Parton er som regel trygt, selv om denne kanskje ikke er av hennes beste. Den ble utgitt i 1987 og var hennes 28. studioalbumalbum. Her er en smakebit, en duett med Smokey Robinson.
Kid Norkjen: Into the Vault
Det forrige albumet til Kid Norkjen ble omtalt på bloggen i 2018. Han har nå kommet med et nytt album, innspilt i Nashville. Albumet inneholder 15 låter som det er behagelig å høre på. Det er bare å glede seg til neste album, som er under innspilling.
Freddy Cannon: The Swan Records story
Freddy Cannon (Frederico Anthony Picariello) født i 1936, var i platesamlingen fra før, men er ikke tidligere omtalt her. Han blir gjerne omtalt som The boom boom man og har en meget energisk stil. Denne doble CD-en inneholder 53 låter, og omfatter alle hans store hits. Smakebiten er imidlertid en av de rolige låtene hans. Freddy Cannon hører med for oss med sølv i håret.
Abonner på:
Innlegg (Atom)