Arnfinn skriver litt om sine nyanskaffede plater. Alle kan skrive innlegg og kommentere innlegg.
onsdag 31. august 2016
Lyle Lovett: Lyle Lovett and his Large Band
Jge synes ikke det er lett å sette Lyle Lovett (født 1957) i en bestemt bås, selv om han som regel benevnes som countryartist. Han skriver de fleste av låtene selv, og jeg liker måten han synger på. Det er mye musikalitet i bandet hans også. Lovett gjør det også bra som skuespiller. Jeg har sett ham live, og ble ikke noe mindre fan av det. Dette albumet er hans tredje, fra 1989.
Elvis Presley: Way down in the Jungle Room
Det kommer stadig nyutgivelser med Elvis. Selv for en stor fan og beskjeden samler er det ikke mulig å skaffe alt. Akkurat denne utgivelsen var det imidlertid ingen tvil om at jeg måtte ha, på vinyl. Det doble albumet inneholder sanger som ble innspilt på Graceland i 1976, i det rommet som har fått navnet The Jungle Room. Det passet fint at albumet kom kort tid etter at jeg besøkte Graceland. Albumet inneholder forskjellige takes av låter som for det meste er utgitt tidligere.
onsdag 24. august 2016
The best of The Mad Lads
The Mad Lads var en rhythm & blues vokalgruppe fra Memhpis, Tennessee, som var aktiv i årene 1964-1972. Jeg kjøpte dette albumet da jeg besøkte Stax Museum of American Soul Music, og det er vel verdt å høre på.
tirsdag 23. august 2016
Gene Watson: Barrooms & Bedrooms
Jeg har nettopp skrevet om Gene Watson på denne bloggen. Jeg måtte selvsagt skaffe meg også denne doble CD-en, som inneholder The Capitol & MCA Years, innspilt på 70- og 80-tallet. Her er mannens signaturlåt, i en liveversjon.
torsdag 18. august 2016
Patti LaBelle: Miss Soul
Patti LaBelle (født 1944) er en allsidig sanger og låtskriver, innenfor både R&B, soul, funk, disco mv. Hun er kanskje best kjent for låten Lady Marmalade, som også er med på dette albumet. Jeg velger en annen smakebit, hun er vel verdt å høre på.
torsdag 11. august 2016
Diverse artister: Take me to the river
Jeg kom meg ikke ut fra Stax Museum of American Soul Music uten å kjøpe med noen plater. Dette albumet inneholder musikk fra en dokumentarfilm om soulmusikken. Kjente soulartister synger sammen med yngre artister som er mer kjent for nyere musikk. Et skikkelig kult album. Her er Otis Clay.
Johnnie Taylor: Greatest hits Volume 1
Johnnie Taylor (1934-2000) var en av stjernene til Stax Records, og vi ble mer kjent med ham og hans musikk under besøket i Stax-museet i juni 2016. Selv om mange av hans låter finnes på mine soul-samlinger, kjøpte jeg med dette albumet, blant annet som et minne. Flott artist!
Isaac Hayes: Greatest hits
Isaac Hayes (1942-2008) var soul- og funkmusiker, plateprodusent, arrangør, komponist og skuespiller. I tillegg hadde han 11 barn. Han er vel mest kjent for tittellåten fra filmen Shaft. Hans gull-Cadillac er utstilt i Stax Museum of Amercican soul music. Før jeg forlot museet, kjøpte jeg selvsagt et album med denne kjempen.
onsdag 10. august 2016
The very best of Big Joe Turner
Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner jr 1911-1985) sang med storband uten forsterker, såkalt blues-shouting. Han sang blues, men regnes også som opphavsmann til rock'n roll. Dette dobbeltalbumet inneholder 50 låter og gir et oversiktig bilde av mannens karriere. Han var virkelig Big.
søndag 7. august 2016
Gene Watson: Ultimate collection
I det siste har jeg blitt skikkelig oppmerksom på Gene Watson (født 1943) fra Texas. Han har sunget siden han var barn, men var godt oppe i 30-årene før han bestemte seg for å bli profesjonell. Når han ikke opptrer eller holder konserter driver han fortsatt med mekking av bil, langt unna Nashvillelivet til mange andre countryartister. Han har svært gode låtskrivere og synger veldig bra. Han har en stor katalog som det ikke er aktuelt å skaffe. så jeg startet derfor med denne samlingen på 23 låter. More to come.
lørdag 6. august 2016
Charlie Rich: The early years/The Memphis sound
Charlie Rich (1932-1995) er omtalt tidligere i denne bloggen. Han blir ofte kalt countryartist, men sang også rockabilly, blues og soul. Disse 2 albumene fra 1974 er innspilt i Sun Studios og er nå utgitt på 1 CD. Tøffe saker.
Doug Sahm: Juke Box Music/The last real Texas blues band
Doug Sahm (1941-1999) var så absolutt en favoritt. Texaneren hadde en flott solokarriere, men er kanskje best kjent fra gruppene Sir Douglas Quintet og Texas Tornados. Han var mye i Skandinavia, noe låtene Meet me in Stockholm og Train to Trondheim er et resultat av. Disse to albumene fra henholdsvis 1989 og 1994 er nå samlet på en dobbel CD. Herlig musikk!
fredag 5. august 2016
Orion: Rockabilly/Sunrise
Artisten Orion (1945-1998) har pussig nok gått litt under radaren min. Nå har jeg funnet ham, og han har en interessant historie. Stemmemessig lignet han svært på Elvis, og foreldrene hans hette Gladys og Vernon. Han ble født som Jimmy Hughes Bell, men ble adoptert bort og fikk navnet Jimmy Ellis. Han brukte imidlertid Orion som artistnavn, og opptrådte med maske. Denne CD-en inneholder albumene Rockabilly og Sunrise, begge innspilt i Sun Studios, henholdsvis i 1980 og 1979. I 1987 ble han beskyldt for å være politimann og skutt. Han var tilbake på scenen året etter. 12.12.1998 ble han drept under et ran, drapsmannen ble henrettet. Denne låten skrev han selv.
torsdag 4. august 2016
Joe Ely: Panhandle rambler
Dette albumet kom i 2015, og jeg har somlet litt med å skaffe det. Joe Ely (født 1947) er fra Texas. Han er sanger, låtskriver og gitarist. Stilen er allsidig, honky-tonk, Texas country, Tex-Mex og rock'n roll. I tillegg til solokarrieren er han medlem i The Flatlanders, sammen med Butch Hancock og Jimmie Dale Gilmore. Han har også skrevet filmmusikk. Panhandle rambler er etter min mening et meget flott album.
Steve Gibbons Band: Saints & Sinners
Steve Gibbons Band er tøffe. Steve Gibbons selv er 75 år og har vært aktiv musiker i mer enn 50 år. Dette albumet er fra 1981, og sammen med Down in the bunker mener jeg å ha det beste fra dette engelske bandet.
Narvel Felts: When your good love was mine
Narvel Felts (født 1938) var en stor countryartist på 1970-tallet, og er fortsatt aktiv. Hans falsett er godt kjent i miljøet. Dette albumet fra 1974 fikk jeg tak i på brukt vinyl, min første plate med Narvel Felts. Her er tittellåten.
John Conlee: American faces
John Conlee fyller 70 år denne måneden. Jeg har visst om ham lenge, men dette brukte vinylalbumet er den første platen jeg har med ham. Han er en countryartist med mange topplasseringer på listene. Han har en stemme som er lett gjenkjennelig. Albumet er fra 1987, og på coveret er han en ganske ung mann med bart.
Billy Swan: You're OK I'm OK
Billy Swan (født 1942) er kanskje best kjent som låtskriver (I can help), men han er også en flott artist med en stor katalog. Han finnes selvsagt i platesamlingen fra før, men dette brukte vinylalbumet fra 1978 passer godt inn. Jeg har stor sans for Billy Swan. Her er tittellåten.
Abonner på:
Innlegg (Atom)