Arnfinn skriver litt om sine nyanskaffede plater. Alle kan skrive innlegg og kommentere innlegg.
søndag 27. desember 2015
Allen Toussaint: Saint of New Orleans
Allen Toussaint (1938-2015) var en amerikansk musiker, komponist og plateprodusent, og en viktig person i R&B-miljøet i New Orleans. Mange av Toussaints sanger har blitt kjent gjennom flere coverversjoner. Dette albumet inneholder 16 låter han både har skrevet og produsert, og det er forskjellige artister som synger låtene, også han selv. Det svinger skikkelig av dette albumet.
tirsdag 15. desember 2015
The Walker Brothers: Greatest hits
Dette doble vinylalbumet kjøpte jeg brukt i Edinburgh, først og fremst fordi det var i god stand, men også fordi dette var en favorittgruppe. Den ble startet i Los Angeles i 1964, og besto av Scott Engel (Scott Walker), John Maus (John Walker) og Gary Leeds (Gary Walker). De hadde stor suksess, særlig i UK etter at de flyttet dit. Scott Walker har fortsatt som musiker, og hans kraftige stemme er spesiell. Dette er en kjent Dylan-låt.
mandag 7. desember 2015
Bill Anderson: Po' Folks
Bill Anderson (født 1937) er en svært anerkjent låtskriver, og det er ikke få countrystjerner som har spilt inn hans sanger. Hans synger selvsagt selv også, og den myke stemmen hans har gitt ham oppavnet Whispering Bill. Dessuten "snakkesynger" hans ofte, blant annet på den nydelige låten Mama sang a song. Her er en av hans kjente låter, som Rick Nelson har gjort en ypperlig versjon av.
onsdag 18. november 2015
Jerry Lee Lewis: Would you take another chance on me
Det er ingen tvil om at rockeren Jerry Lee (80 år i år) også er en utmerket countryartist. Han har gitt ut flere countryplater, blant annet denne fra 1971, som jeg kjøpte brukt i Edinburgh. Blant låtskriverne finnes Merle Haggard og Kris Kristofferson. Her er tittellåten.
B.B. King:Electric blues
B.B. King (Riley B. King 1925-2015) var en av de største bluesgitaristene, i tillegg til at han var sanger og låtskriver. For mer informasjon om ham, se https://en.wikipedia.org/wiki/B.B._King.
Hans 2 første album, Singin' the blues fra 1956, og The blues fra 1958, er nå utgitt på en dobbel-CD, sammen med noen bonuslåter. Dette er en flott samling blueshistorie.
tirsdag 17. november 2015
Elvis Presley with The Royal Philharmonic Orchestra: If I can dream
Dette albumet ble utgitt 30. oktober 2015. Det inneholder 14 av de meste kjente sangene Elvis ga ut. Originalinnspillingene har fått nytt arrangement av The Royal Philharmonic Orchestra, innspilt i Abbey Road Studios i London i 2013-14. Det nye albumet, som jeg har på dobbel vinyl, er produsert av Don Reedman og Nick Patrick. Michael Bublé har lagt på sin stemme på Fever, slik at det oppleves som en duett. Duane Eddy, den store gitarkongen, spiller på An American trilogy og Bridge over troubled water. Italienske Il Volo deltar vokalt på It’s now or never. Etter min mening er dette en svært vellykket nyutgivelse, og et must for en Elvis-fan. Her er tittelmelodien.
søndag 15. november 2015
The best of Cal Smith
Cal Smith (1932-2013) var en countryartist med en meget flott stemme. Av en eller annen grunn manglet han i platesamlingen min, men nå er han på plass med denne best of-samlingen. 16 sanger det er verdt å lytte til. Her er hans mest kjente låt, skrevet av Don Wayne.
lørdag 14. november 2015
Richard Hawley: Hollow Meadows
Richard Hawley (født i Sheffield i 1967) er omtalt i denne bloggen tidligere. Det skyldes at jeg har 5 av hans studioalbum. Grunnen til det er at han lager utrolig flotte, stemningsfulle sanger og har en flott stemme. Hollow Meadows er fra 2015 og betraktes som hans beste album. Han har stått på scenen sammen med Lisa Marie Presley, og har har jobbet en del sammen med twangkongen Duane Eddy. Alle hør sette seg ned og høre på Richard Hawley.
fredag 13. november 2015
Oslo Konserthus 11.11.2015: Marianne Faithfull
Marianne Faithfull sjarmerte alle som var til stede på denne konserten. Hun ble født 29.12.1946 og har opplevd oppturer og nedturer så det holder. Utrolig nok har hun utgitt ca. 20 album, men har vel aldri fått fortjent kred som artist. Nå har hun helseproblemer igjen, denne gangen på grunn av hoftebrudd og infeksjon i lårbenet. Hun kom derfor på scenen med stokk, og satte seg ned av og til under konserten (og drakk te). Stemmen hennes har alltid vært spesiell, noe den fortsatt er. Men du verden så bra hun synger, og bandet hun hadde med seg var ypperlig. Hun holdt på i halvannen time, og vi fikk høre alle de kjente sangene, samt noen mindre kjente. Jeg var på konsert med en legende, og er svært glad for at jeg gikk dit. Smakebiten er fra litt yngre dager.
Love and Fury - Gems from the Decca vaults UK 1961-62
Dette er en boks med 3 CD’er med låter fra 1961-62, hits utgitt på Decca. Boksen inneholder både kjente og ukjente låter og artister. Typisk for den tiden er det også med en del hits fra USA som ble innspilt med engelske artister. Det er kult at en er nordmann med, nemlig Ray Adams (Ragnar Asbjørnsen). Hans versjon av Venus in blue jeans er ikke den beste jeg har hørt, men grei nok. Det var ikke lett å plukke ut en bestemt smakebit blant 75 låter, men jeg valgte Brian Poole & The Tremeloes.
onsdag 28. oktober 2015
The Everly Brothers sing great country hits
The Everly Brothers trenger ingen presentasjon her. Denne brukte vinylen fra 1963 kjøpte jeg i Edinburgh. Den er så god som ny, og alle låtene er kjente og kjære. Det er rett og slett vakkert å høre på. Her er hele albumet.
tirsdag 27. oktober 2015
Crosby, Stills & Nash: Oslo Spektrum 11. oktober 2015
Dagen etter årets Nøklevann Rundt var det godt å "slappe av" med konserten med David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash. Gutta drar på årene, men holder trykket oppe. Vi fikk høre mange av de kjente låtene, samt noen nye. Nash kommer med et soloalbum som vi kan glede oss til. Her er en av deres mange kjente låter.
Don Henley: Cass County
Don Henley (født 1947) er en av grunnleggerne av The Eagles, og den av gruppemedlemmene som har hatt størst suksess som soloartist. Jeg har de fleste soloplatene hans, og dette nye albumet (country og americana) er etter min mening det klart beste. Det er så gjennomført bra, og han har med seg medvokalister som Merle Haggard, Dolly Parton og Mick Jagger. Harmonivokalistene teller navn som Lucinda Williams og Alison Krauss.Her er traileren. Hør på hele albumet!
mandag 26. oktober 2015
The Beach Boys: Holland
The Beach Boys trenger neppe noen presentasjon. Deres 19. studioalbum ble innspilt i Holland og utgitt i 1973. Brian Wilson var ikke med til Holland, og det var broren Carl som var hovedmann under innspillingen. Albumet er nå kommet på en dobbel CD, sammen med albumet Carl & The Passions "Go tough" og eventyret Mr. Verson and a Fairway. Dette albumet gjør seg godt i Beach Boys-hylla.
tirsdag 22. september 2015
Marty Stuart: Compadres - An Anthology of Duets
Marty Stuart er fortsatt ung (født i 1958), men er "gammel" når det gjelder god countrymusikk. Han var forøvrig svigersønnen til Johnny Cash i 5 år og var også leder av bandet til Cash. Dette albumet fra 2007 inneholder duetter med en rekke kjente artister. Den ene opptaket er fra 1974, hvor 14-åringen Marty spiller banjo sammen med legenden Lester Flatt. Andre duettpartnere er for eksempel George Jones, Loretta Lynn, ektefellen Connie Smith og Steve Earle. Etter min mening er duetten med Merle Haggard likevel den beste låten på plata. Burde vært kjenningsmelodien til Senterpartiet.
søndag 13. september 2015
Frankie Valli and The Four Seasons: The classic albums box
Norske Wikipedia sier følgende om denne gruppen: The Four Seasons er ei pop-/rock-gruppe fra USA, særlig kjent for sine vokalarrangementer, som har likhetstrekk med doo-wop-stilen. Gruppa har eksistert sia slutten på 1950-tallet under skiftende navn og med ulike besetninger. Bare frontfigur og førstesanger Frankie Valli har stått fast. Øvrige medlemmer i den klassiske utgaven av gruppa, som i 1990 blei innvotert i Rockens æresgalleri, var Bob Gaudio (tangentinstrumenter og tenorsang), Tommy DeVito (gitar og barytonsang) og Nick Massi (bassgitar og bass-sang).
Ifølge Vokalgruppenes æresgalleri, der The Four Seasons blei innvalgt i 1999, var gruppa det mest populære hvite rockebandet før The Beatles. På verdensbasis sies de å ha solgt over 175 millioner plater. The Four Seasons (navnet og det meste av musikken de har utgitt) eies juridisk av Valli og Gaudio i et likeverdig partnerskap.
Denne boksen inenholder 18 CD'er og er en fantastisk samling. Gruppen hadde svært mange hits, de fleste skrevet av Gaudio. Frankie Vallis falsett er det få som overgår.
lørdag 12. september 2015
The Notting Hillbillies: Missing .. Presumed having a good time
Jeg har lenge hatt lyst på dette albumet, og plutselig kom jeg over det til svært lav pris hos Platekompaniet. Dette er Mark Knoplers "hobbygruppe" som kommer sammen av og til. Gruppa består ellers av Guy Fletcher (også fra Dire Straits), Steve Phillips og Brendan Croker. De har kun gitt ut dette albumet (1990), som hovedsakelig består av tradlåter i egne arrangementer. Mye flott gitarspill, vakkert å høre på.
mandag 7. september 2015
The Hollies: Changin' times
The Hollies fra Manchester slo gjennom i 1963. Gruppen ble startet av Allan Clarke og Graham Nash og hadde utallige hits på 60-tallet. I samlingen min finnes det en boks med 6 CD'er fra tiden 1963-1968. Da forlot Nash gruppen og ble erstattet av Terry Sylvester fra The Swinging Blue Jeans. Suksessen fortsatte, og denne boksen inneholder 5 CD'er fra perioden januar 1969 - mars 1973. Gruppen eksisterer fortsatt, men det er vel kun Tony Hicks av de "gamle" som fortsatt er med. Dette er musikkhistorie.
George Jones: Sings Hank and Bob
George Jones (1931-2013) var en av de aller største countrysangerne, mange mener den aller største. Han sa selv at hans store forbilder var Hank Williams (1923-1953) og Bob Wills (1905-1975), sistnevte kjent for Texas swing. I 1960 spilte han inn albumet Salutes Hank Williams, og i 1962 My favorites of Hank Williams. I 1962 spilte han også inn albumet Sings Bob Wills. Disse 3 flotte albumene fra starten av karrieren til George Jones er nå utgitt på en dobbel-CD. Et must i platesamlingen.
søndag 6. september 2015
Fats Domino: The fat man is stompin'
Fats Domino fra New Orleans er 87 år og har vært en svært viktig mann for musikkhistorien. Det er nylig kommet en boks med 10 CD-plater, som inneholder 12 originalalbum samt en rekke bonuslåter. Dette er en fantastisk samling som det er en fryd å spille gjennom. Han skrev de fleste av låtene sine selv, gjerne sammen med Dave Bartholomew. Den kanskje største hiten hans her til lands, Blueberry Hill, er imidlertid en coverversjon.
lørdag 5. september 2015
Steve Young: Renegade picker/No place to fall
Steve Young (født 1942) hadde gått litt utenom radaren min. Det har endret seg nå. Hans låt Seven bridges road finnes på albumet Cash, Dylan and the Nashville Cats, og da ble jeg interessert. Heldigvis kom jeg over denne doble CD'en med 2 album fra 1976 og 1977. Steve Young er en ypperlig låtskriver, og han synger jo som en gud. Han synger ikke kun egne sanger, men sanger av for eksempel andre "kjendiser" fra outlawmiljøet.
torsdag 3. september 2015
Jim Ed Brown: In style again
Sammen med søstrene dannet Jim Ed Brown i sin tid The Browns. Deres Three bells ble stadig spilt i Ønskekonserten. Han ble etter hvert en kjent countryartist, med egne radioshow. Denne flotte singelen ga han ut i 2013, men mer ble det ikke. Han døde av lungekreft 11. juni 2015, 81 år gammel.
torsdag 16. juli 2015
The very best of Cilla Black
Jeg var aldri noen stor fan av Cilla Black (Pricilla White, født 1943), men hun var jo stor på 1960-tallet. Det er nylig laget en TV-serie om livet hennes, noe som viser hvor populær hun egentlig var, og fortsatt er. Jeg hadde et par av hennes mest kjente låter på samlealbum, men nå var tiden inne til å skaffe et eget Cilla-album. Det var mange å velge mellom, og jeg endte opp med dette, som inneholder 26 låter. Når sant skal sies, hun synger skikkelig bra.
tirsdag 14. juli 2015
Guy Clark: An American dream: 4 classic albums 1978-1992
Guy Clark (født 1941) er en av de store låtskriverne innenfor folk/country-sjangeren. Har har selv utgitt over 20 album, senest i 2014. Mange andre artister har spilt inn låtene hans. Han er stor! Raven har gitt ut denne doble CD'en, som inneholder følgende album: Guy Clark (1978), The south coast of Texas (1981), Better days (1983) og Boats to build (1992). Better days har jeg også på vinyl.Smakebiten er fra 1978-albumet.
fredag 10. juli 2015
Dylan, Cash and The Nashville Cats
Dette flotte dobbeltalbumet ble utgitt i 2015. Det inneholder 36 låter som alle er innspilt i Nashville på 60-tallet, alle med kjente artister. Foruten Dylan og Cash kan nevnes The Byrds, Leonard Cohen, Neil Young og 3 av Beatles-gutta. Kjempealbum!
torsdag 9. juli 2015
Ottar Big Hand Johansen: 50 years on the road
Norskavdelingen i platesamlingen min er ikke stor, men den finnes. Vår største countrystjerne Ottar "Big Hand" Johansen har kommet med et jubileumsalbum med 10 nyskrevne låter. Som låtskrivere har han med seg blant andre Casino Steel, Claudia Scott og Tore Andersen. De deltar også på noen av låtene, noe også Sugarfoot, Too Far Gone og Bill Booth gjør. Jeg synes albumet er meget bra, mye bedre enn den glatte Nashvillemusikken av i dag.
søndag 5. juli 2015
The very best of Joe Brown - 50th anniversiary
Joe Brown (født 1941) var visstnok den som først presenterte rock'n roll på britisk TV. Han ble headhuntet av Ronnie Hawkins, han spilte med Eddie Cochran og Gene Vincent i 1960, da den forferdelige bilulykken tok livet av Eddie. Han jobbet også mye med Billy Fury på den tiden. Ellers er han fortsatt aktiv, og han er ikke kun en rockesanger, han er en stor underholder. Dette albumet er fra 2008, og inneholder noen originalinnspillinger fra tidlig 60-tall, samt innspillinger gjort i 2004, 2006 og 2008. Topp album!
torsdag 2. juli 2015
Roy Orbison: Laminar flow
De fleste forbinder Roy Orbison (1936-1988) med alle hitlåtene han hadde på 60-tallet, og det flotte comebacket på 80-tallet. I mellomtiden hadde han lange perioder hvor karrieren var langt nede, og han opplevde flere personlige tragedier. Dette albumet er fra 1979, og selv om han synger godt, er låtmaterialet heller dårlig. Men han ga jo ikke opp, noe som etter hvert betalte seg. Han døde av hjerteinfarkt mens hans besøkte sin mor i Nashville, bare 52 år gammel. Denne låten er ikke identisk med hiten til Fabian med samme navn.
John Kongshaug: Trondhjæm, Trondhjæm, at æ reist ifra dæ
John Kongshaug (1922-1995) fra Trondheim er best kjent som jazzgitarist. Han spilte imidlertid mange instrumenter, og han spilte med mange kjente musikere. Han flyttet til Sverige i 1958. I 1973 spilte han inn dette albumet med trønderske viser. Jeg fant skatten på pent brukt vinyl på Youngstorget og betale hele 20 kroner. Albumet er fullt av barndomsminner og er skikkelig rørende å høre på. Albumet er ganske nylig lagt ut på You Tube, og jeg håper mange hører på det. Her er den kjente tittelmelodien.
Ed Bruce: Greatest hits
Ed Bruce (født 1939) finnes på noen av mine samleplater, blant annet med kjempehiten Mamas don't let your babies grow up to be cowboys. Ed Bruce er en ypperlig låtskriver, men har ikke lyktes like godt som utøver. Dette har medført at han brukt mye tid som skuespiller. Han har imidlertid en stor katalog, og dette albumet med såkalte greatest hits er svært så bra.
mandag 29. juni 2015
Nat Stuckey: Independent
Jeg så og hørte Nat Stuckey (1934-1988) i Njårdhallen den 14.11.1969. På samme konsert deltok Bobby Bare, Skeeter Davis, George Hamilton IV og Connie Smith. Likevel har jeg ikke hatt noen plate med ham før nå. Jeg ser da bort fra en duett med Connie Smith på en samleplate. Nat Stuckey hadde en kraftig og flott stemme, og er absolutt verdt å høre på.
fredag 26. juni 2015
Willie Nelson & Merle Haggard: Django and Jimmie
Det meste er allerede sagt som disse karene. Willie er 82 år og Merle 78, og de gir ut plater hele tiden. Denne gangen har de gjort det sammen, og de fleste låtene er nyskrevne. Imponerende! Jamey Johnson og Bobby Bare deltar på 1 låt hver. Ypperlig plate! Her er hele albumet.
torsdag 25. juni 2015
Jimmy Webb: Original album series
Jimmy Webb (1946) er låtskrivernes låtskriver. Han har skrevet utrolig mange kjente låter. Han synger selv også, og har utgitt en rekke album. 5 av albumene er samlet i denne boksen, nemlig: Words and music (1970), And so:on (1971), Letters (1972), Land's end (1974) og El Mariage (1977). Dette er 5 album med vakker musikk, men noen av låtene er kanskje noe spesielle. Jimmy Webb lager fortsatt musikk, og gir innimellom ut egne plater.
søndag 21. juni 2015
Elvis Presley: Ultimate gospel
Elvis vokste opp med gospelmusikk, og han likte å synge gospel. Ikke nok med det, han sang gospel bedre enn noen annen. Åndelige sanger var på hans repertoar på de fleste konsertene. På dette albumet er det samlet 25 vakre gospelsanger. Var nødt til på skaffe albumet, selv om jeg hadde de fleste låtene fra før.
søndag 7. juni 2015
The Marshall Tucker Band: Greatest hits
Jeg visste ærlig talt ikke noe om dette bandet før jeg hørte låten Can't you see for en stund siden. Bandet startet opp allerede i 1972 og er fortsatt aktive. De spiller en vennlig blanding av sørstatsrock og countryrock. Denne samlingen inneholder 14 flotte låter. Her er en liveinnspilling fra 1973.
Jerry Lee Lewis: Who's gonna play this old piano/Sometimes a memory ain't enough
Jerry Lee Lewis (født 1935) kalles gjerne The Killer, og er av rockens grand old men. Han er også en ypperlig countryartist, noe han har bevist på flere album. Denne CD'en består av 2 album fra 1972/73, og er et godt bevis på akkurat det. Flott og drivende country!
onsdag 3. juni 2015
John David Souther: Tenderness
En av verdens beste låtskrivere kom nettopp med ny skive. John David Souther (J.D. Souther) er en av mange musikere som ble født i 1945. Han synger godt og behagelig, men er kanskje best kjent som låtskriver. Han har blant annet skrevet for The Eagles og Don Henley, og han var i band sammen med Ritchie Furay og Chris Hillman. Den nye plata er ren nytelse.
tirsdag 2. juni 2015
Emmylou Harris: Profile - The best of Emmylou Harris
Tenk at jeg fikk denne praktfulle vinylplata for 25 kroner på loppis, til og med på bursdagen min. Albumet er innspilt i perioden 1974-1977, og ble utgitt i 1978. Det er heller ikke småfolk gullstrupen har med seg. Fra bandet til Elvis nevner jeg James Burton, Glen D. Hardin og Ronnie Tutt. Videre nevner jeg Herb Pedersen, Rodney Crowell, Ricky Skaggs og Albert Lee. Albumet er ikke tilgjengelig på You Tube, men denne låten er på plata.
søndag 31. mai 2015
Emmylou Harris & Rodney Crowell: The traveling kind
Rodney Crowell har vært i bandet til Emmylou Harris, og de har samarbeidet mye gjennom årene. I 2013 utga de albumet Old yellow moon sammen, og i år kom oppfølgeren The traveling kind. Emmylou har verdens vakreste stemme, og Rodney er verdens beste låtskriver. Dette kan selvsagt diskuteres, men uansett så er de utrolig gode sammen. Her er tittellåten.
lørdag 30. mai 2015
Ben & Ellen Harper: Childhood home
Ben Harper (født 1969) er en allsidig musiker som blander mange forskjellige sjangere og spiller en rekke instrumenter. På dette nye albumet spiller og synger han sammen med sin mor Ellen Harper. Det er et lavmælt og utrolig vakkert album. Hør selv.
Joe Sun: Old flames (can't hold a candle to you)
Joe Sun (James Joseph Paulsen, født 1943) er en amerikansk countryartist av dansk avstamning. Dette er hans første album, og tittelmelodien er også innspilt av Merle Haggard og Dolly Parton. Et bra album, etter min mening. Det inneholder også en fin versjon av den kjente låten Long black veil.
torsdag 28. mai 2015
10CC: Ten out of ten
Det var alltid noe friskt over musikken til 10CC. Det gjelder også dette albumet fra 1981, som ikke inneholder noen egentlige hits. Graham Gouldman og Eric Stewart er ypperlige låtskrivere, og de synger godt begge to. Her er hele albumet.
mandag 25. mai 2015
Don Henley: The end of the innocence
Don Henley hadde en solid solokarriere i de 14 årene The Eagles tok pause. Han utga flere album som solgte godt, og han hadde gode musikere, låtskrivere og produsenter med på laget. Han skrev stort sett låtene selv, men gjerne sammen med andre, særlig J.D. Souther, som er en av mine absolutte favoritter. Dette albumet ble spilt inn på slutten av 1980-tallet, og utgitt på Geffen Records, et selskap både The Eagles og Don Henley til tider hadde et problematisk forhold til. Her er tittellåten.
torsdag 21. mai 2015
Warren Zevon: Sentimental Hygiene
Warren Zevon (1943-2003) var en sanger/låtskriver at stort format. Det er litt rart å tenke på at det allerede er mer enn 10 år siden han døde. Han lå vel nærmest på dødsleiet da han spilte inn sitt siste album. Dette albumet fra 1987 inneholder 10 flotte sanger, noen rolige og noen litt tøffere. Han har mange gode hjelpere på platen, for eksempel Neil Young, Don Henley, gutta i R.E.M., Jennifer Warnes, David Lindley og Brian Setzer.
onsdag 20. mai 2015
James Taylor: That's why I'm here
James Taylor (født 1948) har en av de flotteste stemmene i populærmusikken. I tillegg er han en ypperlig låtskriver. På dette albumet fra 1985 har han likevel med 2 coverlåter. Det er Everyday (Petty/Hardin 1957) og The man who shot Liberty Valance (Bacharach/David 1962). Det er ren nytelse å høre på James Taylor.
lørdag 16. mai 2015
Roger Hodgson: In the eye of the storm
Roger Hodgson (født 1950) er best kjent fra gruppa Supertramp, som han startet sammen med Rick Davies i 1969. Gruppa hadde stor suksess med mange hits. Som soloartist ga Hodgson ut dette albumet i 1984, og det solgte 2 millioner eksemplarer. Hodgson har spilt mange konserter i Norge. Jeg hadde neppe kjøpt dette albumet hvis jeg ikke hadde funnet det på loppis til en pris av hele 25 kroner.
søndag 3. mai 2015
Status Quo: Just supposin'
Status Quo er et engelsk rockeband fra 1960-tallet, og som fortsatt er aktive. De har hatt en del hits gjennom årene, særlig i begynnelsen av karrieren. Jeg er ingen spesiell fan av gruppa, men jeg har jo et samlealbum med dem, som seg hør og bør. Dette brukte vinylalbumet fra 1980 fant jeg på loppis, og det viste seg å være i god stand. Det er 9 låter, hvorav de fleste er nokså rockete. Den roligste låten heter faktisk rock 'n' roll.
søndag 26. april 2015
Tony Joe White: Tony Joe White
Tony Joe White, født i Louisiana i 1943, er en av mine favoritter. Hans sjanger kalles gjerne swamp rock, og har dype røtter i sørstatsbluesen. Han er en ypperlig låtskriver, og hans mest kjente sanger fremført av andre er Rainy night in Georgia (Brook Benton), Steamy windows (Tina Turner) og Polk Sallad Annie (Elvis Presley). Dette selvtitulerte albumet ble innspilt i desember 1970, produsert av Peter Asher (Peter & Gordon).
søndag 19. april 2015
Merle Haggard: I am what I am
Merle Haggard (født 1937) er kjent for blant annet Bakersfield-sound, outlaw country, fengselsopphold og rusmisbruk. Men først og fremst er han kjent som en av tidenes beste singer/songwriters innenfor countrymusikken. Det sies at han i dag er den ledende nålevende låtskriver. Han har utgitt 76 studioalbum og 48 samlealbum, og selvsagt en masse singler. Han er derfor en utfordring for en platesamler. Dette albumet er fra 2010, da han var 73 år gammel. Han eldes med verdighet, den mannen.
torsdag 16. april 2015
Wynn Stewart: Greatest country hits
Wynn Stewart (1934-1985) var en av "grunnleggerne" av Bakersfield-sounden, og var en inspirasjon for Merle Haggard og Buck Owens. Han nådde aldri samme popularitet som disse to, men hadde en bra, ganske kort karriere. Han døde av hjerteinfarkt da han var på en comebackturne.
mandag 6. april 2015
Gene Clark: Echoes
Gene Clark (1944-1991) er omtalt tidligere i denne bloggen. Han var en av grunnleggerne av The Byrds, spilte med The Gosdin Brothers og med Douglas Dillard i Dillard & Clark. Han hadde også en flott solokarriere, dog uten stor kommersiell suksess. Han skrev flotte låter, innspilt av mange artister, og stemmen hans er gjenkjennelig og flott. Dette albumet fra 1991 er satt sammen av låter fra andre album, og ble gjenutgitt i 2015. Her er en smakebit.
torsdag 2. april 2015
Pure Prairie League: Greatest hits
Pure Prairie League er et countryrockband som sammenlignes med Eagles, Poco og The Byrds, uten at de har nådd samme berømmelse. De startet i 1970, og etter et par pauser, den ene på hele 10 år, er de fortsatt aktive. Countrystjernen Vince Gill var i bandet en periode før han slo gjennom som soloartist. Craig Fuller, en av grunnleggerne, ble med i Little Feat. Bandet har utgitt mange plater og er en fornøyelse å høre på. Dette er deres største hit.
torsdag 19. mars 2015
Conway Twitty: MGM Rock'n roll album
Conway Twitty (1933-1993) het opprinnelig Harold Lloyd Jenkins. Han var en stor rock'n roll stjerne rundt 1960, og mange mener han kunne overtatt rocketronen mens Elvis var soldat. Det skjedde imidlertid ikke, og Conway Twitty ble etter hvert en av de store countryartistene. Dette doble vinylalbumet inneholder 32 låter, alle innspilt i årene 1958-1961, unntatt 1 låt fra 1964. Albumet er skikkelig rockehistorie og en fornøyelse å spille. Hør på dette!
onsdag 18. mars 2015
Gary U.S. Bonds: Dance 'til quarter to three with U.S. Bonds
Gary U.S. Bonds (Gary Levone Anderson) ble født i 1939 og er en rhythm & blues og rockesanger som hadde stor suksess tidlig på 60-tallet. Han er fortsatt aktiv, også som skuespiller (en liten rolle i den norske TV-serien Lillyhammer). Han har også spilt med Bill Wyman's Rhythm Kings. Dette albumet er hans første, og ble nyutgitt på vinyl i 2013. Jeg husker godt hans hits New Orleans og Quarter to three fra jeg gikk på realskolen.
mandag 16. mars 2015
Dolly Parton: Blue Smoke
Dolly Parton (født 1946) er en ypperlig låtskriver og sanger. Hun er mye, mye mer enn smal midje og store attributter. Det finnes en del album med henne i samlingen min, og dette bluegrassalbumet fra 2014 kjøpte jeg på vinyl. Hun har som vanlig skrevet de fleste sangene selv, men har med en Dylanlåt og en låt skrevet av Jon Bon Jovi og Richie Sambora. Albumet inneholder en duett med Kenny Rogers og en med Willie Nelson. Her er sistnevnte.
torsdag 12. mars 2015
Jeff Buckley: Grace
Fra Wikipedia: Jeffrey Scott Buckley var en amerikansk musiker og låtskriver. Han var sønn av Tim Buckley, som forlot moren Mary Guilbert da hun var gravid. Han møtte faren bare én gang. Det sies at Buckleys stemmeregister spente over fem oktaver. Jeff Buckley (1966-1997) rakk ikke å spille inn mer enn ett album, nemlig Grace fra 1994. 10 år senere kom et dobbeltalbum kalt Legacy Edition. Albumet er blitt kalt 1990-årenes beste album, og Buckleys versjon av Leonard Cohens Hallelujah blir gjerne betraktet som den beste versjonen av denne låten. Jeg finner mange likheter med faren Tim Buckley, rolige lavmælte låter som følges av bråkete låter hvor han nærmest skriker. Det er godt å endelig ha dette albumet i samlingen.
Bob Seger: The Distance
Dette albumet er fra 1982. Bob Seger spiller med sitt faste band The Silver Bullet Band. Albumet inneholder 9 låter, og den mest kjente for meg er Roll me away. Nå er min samling med Bob Seger-album nesten komplett. De jeg mangler er både gamle og kostbare. Her er en rolig smakebit.
torsdag 5. mars 2015
Bob Seger: The fire inside
Dette albumet fra 1991 er etter min mening et av Bob Segers beste.Tittellåten hadde jeg fra før, på et samlealbum. Den er spesiell og "sugende", men resten er jo minst like bra. Han har med 2 flotte Tom Waits-låter, de øvrige har han skrevet selv.
onsdag 4. mars 2015
Bob Seger: Smokin' O.P.'s
Jeg kompletterer Bob Seger-samlingen min, fordi jeg fant ut av jeg mangler noen viktige album. Dette albumet er fra 1972 og er utgitt på nytt. Det inneholder 7 coverlåter og 2 egne låter, og er nokså tungt. Et skikkelig rockealbum, med andre ord. Denne Chuck Berry-låten er på albumet, her i en liveinnspilling.
tirsdag 24. februar 2015
Bob Dylan and The Band: The Basement Tapes Raw
På seksdoble The Bootleg Series Vol. 11 - The Basement Tapes Complete presenteres for første gang Bob Dylans legendariske "kjellerinnspillinger" med The Band i så komplett utgave som mulig. Denne samlingen, The Basement Tapes Raw, inneholder 38 høydepunkter fra ovennevnte utgivelse fordelt på to CD-er. Dette er riktig kult å høre på.
Bryan Ferry: Avonmore
Bryan Ferry (født 1945) ble først kjent som leder av rockebandet Roxy Music, etablert i 1971. Bandet har holdt sammen helt til nylig, selv om de har vært mest fra hverandre de siste årene. Bryan Ferry har lenge vært en topp soloartist og låtskriver. De siste albumene hans har vært lavmælte og vakre, mens Roxy Music var eksperimentelle og spilte en slags avantgarde glamrock. Fjorårets album Avonmore inneholder to coverlåter, mens resten av skrevet av Ferry selv. Vakkert! Her er en smakebit.
tirsdag 17. februar 2015
Harry Nilsson: A little touch of Schmilsson in the night
Harry Edward Nilsson III, også kjent som Nilsson (født 15. juni 1941, død 15. januar 1994), var en amerikansk låtskriver og sanger. Hans besteforeldre på farssiden var svenske sirkusartister og dansere. Nilsson var kjent for sine vittige tekster og sin stemme, som spente over tre og en halv oktav. Nilsson ga ut 18 studioalbum, alle av ypperste klasse. Han døde av hjertesvikt etter å ha levd et nokså hardt liv. Dette albumet fra 1973 inneholder 18 gamle, kjente låter som kan kalles klassikere. Nilssons stemme er utrolig myk og vakker, og han har stort orkester med seg. Han har selv uttalt at dette var det beste albumet han noensinne hadde laget.
onsdag 11. februar 2015
Rodney Crowell: Country Classics
Jeg har skrevet om Rodney Crowell på dene bloggen før, noe som skyldes at han er en av mine absolutte favoritter når det gjelder nåværende countryartister. Han er en utrolig god låtskriver, og var i en periode svigersønn til Johnny Cash. Jeg kjøpte dette albumet selv om jeg har de fleste låtene fra før. Fristelsen ble for stor da oldies.com solgte plata for ca 2 USD. Her er Rodneys beste låt (etter min mening).
Lou Christie: Two faces have I
Lou Christie (født 1943) var stor stjerne på 1960-tallet, en av mange amerikanske sangere med italiensk bakgrunn. Han er mest kjent for sin utrolige falsett, og er fortsatt i bransjen. Dette albumet fra oldies.com inneholder 10 låter, og her er tittellåten.
tirsdag 10. februar 2015
Bill Haley & His Comets: Rock around the clock. Singles 1953-1962
Bill Haley (1925-1981) blir av mange betraktet som grunnleggeren av rock'n roll. Det er ikke tvil om at han hadde stor betydning for det som skulle komme, men han ble raskt satt på plass av Elvis og flere andre som dukket opp midt på 50-tallet. Da han slo gjennom som rockesanger hadde Haley allerede en lang karriere bak seg, blant annet innenfor western swing. Han hadde blåseinstrumenter i bandet, som swingte godt. Denne boksen med 4 CD'er inneholder mye fengende musikk, med flere flotte instrumentallåter. Bill Haley var en viktig mann i musikkhistorien.
søndag 8. februar 2015
Bobby Charles: After a while, Crocodile --- The 50s Anthology
Bobby Charles (Robert Charles Guidry - 1938-2010) var en sanger og låtskriver som kanskje ikke er så kjent som fortjent. Han skrev for eksempel See you later alligator, en stor hit for Bill Haley, og But I do, en hit for Clarence "Frogman" Henry. Han var visstnok den eneste hvite sanger tilknyttet selskapet Chess,og han sang svært likt Fats Domino, som var fra samme område. Dette albumet inneholder 33 flotte sanger.
tirsdag 27. januar 2015
J.J. Cale: The Silvertone years
J.J. Cale (John Weldon Cale 1938-2013) var en amerikansk bluesrockmusiker og sangskribent. Han er kanskje mest kjent for de sangene som Eric Clapton har gjort kjent: «After Midnight» og «Cocaine». J.J. Cale var svært god på gitaren, skrev gode sanger og sang på en kul laid-back måte. Dette albumet inneholder låter spilt inn i årene 1983-89, på Silvertone Records Ltd. Vil du ha en avslappende stund, spill dette albumet. Her er en låt fra albumet.
onsdag 21. januar 2015
Hank Williams: Eight Classic Albums
Hank Williams (1923-1953) er på en måte gudfaren til den morderne musikken. Han var en gudbenådet låtskriver, og mange av hans sanger er klassikere som er og blir sunget av mange. Han har inspirert utallige musikere. Han eget liv var vanskelig. Han ble født med en sykdom som medførte konstante smerter, og han misbrukte både alkohol og narkotika. Før han fylte 30 år døde han i en bil på vei til en konsert, av hjerteinfarkt etter at en lege hadde gitt ham vel mye morfin. Real Gone Music har utgitt denne boksen bestående av 4 CD’er, som opprinnelig var 8 album. Her finnes både gospel og country, mange sanger om smerte, hjerte og kjærlighet. Boksen var en julegave til meg selv. Denne sangen liker jeg godt.
mandag 12. januar 2015
Konsert med TCB Band
Jeg, Ailen og uttalige andre Elvisfans hadde en fantastisk aften på Cosmopolite lørdag 10. januar. De siste årene har Flaming Star arrangert Elviskonsert helgen rundt bursdagen til Elvis, med selveste TCB Band. Det spesielle i år var at Elvis ville ha fylt 80 år den 8. januar. Det triste var at dirigenten til Elvis i 70-årene døde noen dager tidligere. Joe Guercio ble 87 år. Musikerne var berørt av dette, uten at det gikk ut over innsatsen. TCB Band har bestått av en rekke profesjonelle musikere, ble etablert i august 1969 og besto helt frem til Elvis døde. Senere har bandet fortsatt å opptre ved en rekke anledninger. TCB er en forkortelse for Taking Care of Business, og det har bandet virkelig gjort.
Elvis hadde alltid med seg gospelkoret The Imperials på sine konserter. Denne gangen stilte de med 3 personer, med Tony Blackwood i spissen. Han sang med Elvis helt fra 1969. Gruppen fremførte noen fantastiske gospelsanger i starten av konserten. Musikerne i bandet var tyskeren Goran Mukilec på sologitar (født 13.10.1963 i Tyskland) og østerrikerne Martin Payr, keyboards (født 16.6.1969), Willi Langer, bass (født 15.11.1960) og Oliver Gattinger, trommer (født 16.7.1967). Fantastiske musikere alle fire.
Originalmedlemmene fra Elvistiden som var med, var ingen ringere enn supergitaristen James Burton og pianospilleren Glen D. Hardin, begge75 år. Du verden som de imponerte, særlig James Burton. Trommeslageren Ronnie Tutt spiller for tiden med Neil Diamond, og var derfor ikke med.
Vokalisten Dennis Jale (født Rainer-Dittfried Kaspar i Østerrike) imponerte også. Han var ikke redd for å synge ordentlig krevende sanger, for eksempel Marty Robbins’ You gave me a mountain. Rosinen var vel American Trilogy av Mickey Newbury. Der gjorde The Imperials en kjempejobb sammen med Jale. Det var mye gospel, men det var det også på Elvis’ egne konserter. How great thou art ga oss frysninger. Jeg ble overrasket over hvor god Dennis Jale egentlig var.
Det er foreløpig ikke noe tilgjengelig opptak fra konserten, men her er en smakebit fra 2012.
søndag 11. januar 2015
Bob Seger: Ride out
Bob Seger (født 1945) er en av mine absolutte favoritter. Dette er det 12. album jeg har med ham. I sitt 70. år har han utgitt et virkelig flott album. Bob Seger skriver ordinært sine egne låter, og tekstene hans betyr noe. Denne gangen har han tatt med noen coverlåter, blant annet av John Hiatt (Detroit made) og Steve Earle (Devil's right hand). Her er sistnevnte.
mandag 5. januar 2015
Chris Hillman: Desert Rose
Chris Hillmann (født 1944) er en av mine største favoritter. Jeg rett og slett liker musikken hans. Han har fortid i The Byrds og The Flying Burrito Brothers, og etter dette albumet etablerte hans The Desert Rose Band. Han er en racer på mandolin.
Jerry Lee Lewis: Rock & Roll Time
Jerry Lee Lewis går i sitt 80. år, og har vel sjelden vært så produktiv som de siste årene. Etter de flotte albumene Last man standing og Mean old man kom dette albumet i 2014, og gubben låter sprekere enn på lenge. Han behersker ballader like bra som de rocka låtene, og albumet ble et av årets høydare.
Glen Campbell: Ghost on the canvas
Glen Campbell (født 1936) er en av de store countryartistene, låtskriver, sanger, gitarist. Han har hatt utrolig mange hits (mange skrevet av Jimmy Webb), og han har spilt og turnert med en rekke av de store. Han var en kort stund også medlem i The Beach Boys. Dette avskjedsalbumet ble ferdig etter at han fikk Altzeimerdiagnosen i 2011. Han har skrevet de fleste låtene selv, men bestilte også låter av Jakob Dylan og Paul Westerberg.
Abonner på:
Innlegg (Atom)