Arnfinn skriver litt om sine nyanskaffede plater. Alle kan skrive innlegg og kommentere innlegg.
torsdag 23. februar 2012
Bob Dylan: Nashville Skyline
Min Dylan-samling er ikke av de største, men jeg kompletterer den av og til. Dette albumet fra 1969 var omstridt da det kom ut, både fordi det er countryinspirert og fordi countryhovedstadens navn er med i tittelen. Jeg synes albumet er bra, og det inneholder faktisk en duett med Johnny Cash.
Sonny Burgess: The Arkansas Wild Man
Sonny Burgess ble født i 1931 og er fortsatt ganske aktiv. Han ble betraktet som en av de villeste rockabillysangerne på SUN. Dette albumet inneholder 25 flotte sanger.
Warren Smith: Rockabilly Legend
Warren Smith (1932-1980) var en av de store SUN-artistene på 1960-tallet. Han ble som countrysanger betraktet som den mest lovende nykommer av SUN-sjefen Sam Phillips. Han hadde likevel mest suksess med rockabilly, selv om han etter hvert gikk tilbake til countrymusikken.
Solomon Burke: The very best of Solomon Burke
Solomon Burke (1940-2010) var stor på mange måter. Fysisk var han så stor at han satt på en slags trone når han opptrådte de siste årene. Stor var han som artist også, en av historiens største soulsangere. Han startet med gospel og var visstnok prest i en menighet. Han etterlot seg angivelig 21 barn da han døde ved ankomst Amsterdam i 2010. Dette er en av hans flotteste låter.
søndag 19. februar 2012
Levon Helm: Electric dirt
Levon Helm (født 1940) var trommeslager i The Band. De siste årene har han gitt ut flere soloalbum. Jeg har alle studioplatene med The Band, og når jeg hører på dette albumet er det lett å høre hvilken innflytelse Levon Helm må ha hatt på musikken til The Band.
Nick Lowe: The old magic
Nick Lowe (født 1949) er fortsatt en litt ung mann, men eldes åpenbart med verdighet. Han er kjent fra gruppene Brinsley Schwarz og Pockpile, men ikke minst som låtskriver og soloartist. Han har vært innom Cash-familien, da han er tid var gift med stedatteren til Johnny, Carlene Carter. Det nye albumet fra 2011 sto selvsagt på min ønskeliste til jul, og det er en nytelse å høre på.
John Prine: The singing mailman delivers
John Prine (født 1946) er en ypperlig historieforteller. Han ble i sin tid kalt den nye Dylan, og står etter min mening ikke noe tilbake for herr Zimmermann. Jeg har flere av hans album, og kom plutselig over dette nye albumet fra 2011. Det inneholder en CD med studioopptak fra august 1970, og liveopptak fra september samme år. Først nå er disse opptakene utgitt på CD.
mandag 13. februar 2012
Joel Rafael: Thirteen stories high
Jeg husker ikke helt hvordan jeg fikk kjennskap til Joel Rafael, som har vært helt ukjent for meg. For en tid siden noterte jeg at jeg skulle skaffe meg et album med ham, og det er nå gjort. Dette albumet er fra 2008 og inneholder 13 nydelige sanger.
Joel Rafael er singer/songwriter og Woodie Guthrie-tilhenger. Han er venn av David Crosby og Graham Nash, og har varmet opp for Rick Danko og Emmylou Harris. Nå står han meget godt på egne ben.
torsdag 9. februar 2012
Ray Wylie Hubbard: A. Enlightenment B. Endarkenment (Hint: There is no C)
Ray Wylie Hubbard (født 1946) er en texaner jeg ikke hadde noe kjennskap til fra før. Plutselig fikk jeg dette albumet fra 2010 i posten, en åpenbar feilsending fra Amazon. Plata er slett ikke verst, det dreier seg om såkalt progressiv country.
The Memphis Jukebox volume one
Som alle vet var Elvis sterkt influert av musikken han hørte på i oppveksten, mens han selv influerte senere artister. Han hadde selvsagt sin private jukeboks på Graceland, og dette albumet inneholder 22 av sangene han hørte mye på. Det er et stort spenn, for eksempel fra The Drifters til James Brown og Chuck Berry. Han hørte også på Rick Nelson, som var 5 år yngre enn ham selv.
tirsdag 7. februar 2012
Doo Wop: The R&B vocal group sound 1950-1960
Jeg er svært glad i doo wop, og har mange plater av denne typen, noe som vel er naturlig for en som var ung på 50-tallet.
Wikipedia definerer begrepet slik:
Doo-wop brukes som betegnelse på en type rhythm-and-blues-musikk, som var populær i USA på deler av 1950- og 1960-tallet. Sangen er hovedelementet i doo-wop, som kjennetegnes særlig ved utsøkte vokalharmonier.
Navnet viser til at sangerne ofte imiterte ulike musikkinstrumenter, og dette skjedde da gjerne ved ord/lyder som «doo-wop», «doo-wah» og «doo wop de wadda». Betegnelsen kom imidlertid ikke i bruk før rundt 1970. Tidligere gikk musikken inn i samlebetegnelser som rock and roll og rhythm and blues, eventuelt vokalharmoni. «Old town music» har også vært brukt.
Denne boksen inneholder 3 CD’er med til sammen 89 fantasiske låter. Her er en.
torsdag 2. februar 2012
Bob Luman: Red Hot!
Mange av mine favorittartister har dødd i alt for ung alder. Det gjelder blant annet texaneren Bob Luman (1937-1978), som døde 1 år yngre enn forbildet Elvis. Bob Luman døde faktisk av lungebetennelse. Han ønsket opprinnelig å synge country, men det var før han hørte Elvis. Han var imidlertid svært allsidig, og ga ut mange plater. Dette albumet er en samling som ble utgitt i 2011. Bob Luman er verdt å høre på.
onsdag 1. februar 2012
Larry Williams: Speciality Profiles
Jeg har lenge vært på jakt etter et album med Larry Williams (1935-1980), og endelig kom jeg over et til en overkommelig pris. Det er en dobbel CD, hvor den ene inneholder 14 flotte låter med Larry selv, mens den andre er en bonus-CD med 10 låter med forskjellige artister. Forøvrig meget bra låter altr sammen. Bony Moronie er den mest kjente låten til Larry Williams.
Abonner på:
Innlegg (Atom)