søndag 28. august 2011

Hvilket band?

Hei

Jeg og min forlovede var på Swedish Rock Festival i juni og hadde noen fantastiske dager og konserter med bl.a Joan Jett, The Hooters og Queensryche. Og den siste dagen, sammen med 33000 fans, så vi selveste Ozzy. Det var helt utrolig.

Men når vi la oss i teltet siste kvelden der på Norje camping, nær Sølvesborg, så spilte noen av de eldre faste gjestene et par telt bortenfor en CD med noe deilig avslappende 70-talls rock/country.

Etter tre dager med heavy på full spik, var det godt å roe det ned med denne musikken. Som var fantastisk bra!

Men hvem var det? Kan noen på Musikkpraten hjelpe oss? Det jeg kan si om dem er at de, som sagt, nok er fra 70-tallet, spiller en type rock/country. Og de er mest sannsynlig fra South. Og en av de store balladene vi hørte heter noe lignende "I Wrote A Song". Det er hvertfall det de synger på slutten av hvert refreng. (Og det er det som er det viktigste sporet jeg har;). Tror ikke det er CCR eller Alabama. Men det er nært dem!

Alle tips mottas med takk.

Med vennlig hilsene
Kristian

fredag 1. april 2011

Delbert McClinton

Delbert er inne i sitt 71. år, og musikalt sett er han vel mer vital enn de fleste. Jeg var på hans konsert i Oslo Konserthus den 1. september 2009, og det var så taket løftet seg.

Her er noen smakebiter:





torsdag 31. mars 2011

Lucinda Williams: Blessed

Lucinda Williams ble født 26. januar 1953 og har gitt ut 12 album. Jeg har 9 av dem, noe som betyr at jeg en rimelig bra fan av henne og hennes musikk. Hun lager stort sett musikken sin selv, og har gode musikere med seg i studio.

Hennes foreløpig siste album, Blessed, er nettopp utkommet. Det inneholder mange gode låter, blant annet Buttercup.

mandag 28. mars 2011

Norsk rocks skattkammer, volum 8



Det hevdes at trønderrocken ble ”oppfunnet” av Åge Aleksandersen, Terje Tysland og de andre gutta i Prudence. Det kan så være, men det var stor aktivitet på rockefronten i Trøndelag allerede på begynnelsen av 60-tallet.

The Saunters startet opp i 1963, og bandet eksisterer fortsatt. De ble trønderske mestre i Shadowklassen både i 1963 og 1964. Den 14. juni 1964 varmet de opp for Cliff Richard & The Shadows i Nidarøhallen i Trondheim. Blant medlemmene i bandet kan nevnes Øystein Mihle og Per Gunnar Hansen, som begge havnet i Gluntan. Dette albumet inneholder en rekke såkalte leftovers, men som er noen riktige perler.

Andre band på albumet er The Thunderbirds, Missing Links, Bugges Firo, The Playmates og The Sparrows, sistnevnte med Ivar Gafseth, senere kjent i Difference og som Olaf Sand i The Julekalender.

Det morsomste for meg personlig er at det er med en låt med gruppa Tequila Sextet, trønderske mestre for popband i 1963 og 1964. I gruppa fantes tenorsaksofonisten Knut Lauritzen og gitaristen Rolf S. Svendsen. Jeg var på rekruttskolen sammen med begge i 1965, til og med på samme rom som Svendsen. Lauritzen kom i Gardemusikken og ble senere profesjonell musiker.

tirsdag 22. mars 2011

Willie Nelson: Lost Highway

Lost Highway Records har utgitt dette albumet som er kalt Lost Highway. Det inneholder 17 sanger, hvor 3 ikke er utgitt tidligere. Albumet inneholder duetter med Rob Thomas, Ray Price, Lee Ann Womack, Shania Twain, Toby Keith og ikke minst Lucinda Williams. Ekteparet Diana Krall og Elvis Costello deltar på superhiten Crazy. På tittellåten deltar Ray Price, men min favoritt er rimeligvis Overtime med Lucinda Williams.



torsdag 17. mars 2011

Sheryl Crow: 100 miles from Memphis

Sheryl Crow (født 1962) er mye mer enn ekskjæresten til Lance Armstrong. Hun er en meget dyktig singer/songwriter og har gitt ut 11 album. Jeg hadde fra før noen duetter med henne på samleplater, før jeg fikk tak i dette albumet fra 2010. Hun har skrevet 10 av sangene selv, og har som bonus med en hyllest til Michael Jackson, nemlig I want you back. Et behagelig og flott album.

mandag 14. mars 2011

Loggins & Messina: Mother Lode



Jeg har tidligere skrevet at jeg ville skaffe flere plater med Loggins & Messina. Nå er dette albumet fra 1974 kommet i hus. Det inneholder 10 vakre låter.

John Hiatt: Crossing Muddy Waters



Min John Hiatt-samling vokser stadig, og han har en meget stor katalog å ta av. Dette albumet fra 2000 er et av hans aller beste, og det sier ikke lite. Jeg har sett ham live 1 gang foreløpig, og det var stort.

Elvis Presley: Country





Elvis synger country like fantastisk som han synger blues, soul, rockabilly, gospel og rock'n roll. Jeg falt for denne samlingen selv om jeg har låtene fra før. Samlingen inneholder 20 flotte sanger, blant andre Good time Charlie's got the blues.

søndag 16. januar 2011

Neil Diamond: Dreams


Neil Diamond fyller 70 år om noen dager, og er en stor artist som dessverre har fått alt for liten oppmerksomhet i Norge. Han har uttalige hits, men fortsetter å gi ut plater med nyskrevet materiale. Jeg nevner albumene 12 songs fra 2005 og Home before dark fra 2008. Jeg har telt opp og funnet ut at jeg har 5 LP plater, hvorav 1 dobbel, og 9 CD'er med Neil Diamond. Dessuten har jeg en fantastisk DVD fra en konsert i Sydney, Australia i 1976.

Han har nå sunget inn en rekke sanger som han liker spesielt godt, skrevet av andre. Plateselskapet ville gi ut en plate med noen av disse , noe som resulterte i albumet Dreams fra 2010. Den eneste selvskrevne sangen er I'm i believer, ellers er det sanger av blant andre Lennon/McCartney, Bill Withers, Gilbert O'Sullivan, Randy Newman, Leonard Cohen, Leon Russel og Harry Nilsson, samt Eagles-låten Desperado. En meget bra album.

onsdag 12. januar 2011

The early tapes of The Beatles

Jeg har ikke mye Beatles i platesamlingen min. Kanskje det skyldes at det ble litt mye Beatles den første tiden, jeg var 17 år da Love me do kom. Jeg synes det skjedde mye spennende før de slo gjennom for fullt, f eks tiden i Tyskland, hvor de spilte mye sammen med sangeren Tony Sheridan (født 1940). Medlemmene i Beatles var tidsvis med i Sheridans gruppe The Beat Brothers. Denne samlingen inneholder en rekke kjente sanger, og Tony Sheridan imponerer med en flott sangstemme. Hans største hit var vel My bonnie. Tony Sheridan er fortsatt aktiv som musiker, se http://www.tony-sheridan.de/



tirsdag 11. januar 2011

Richard Hawley: Truelove's gutter


Richard Hawley er blitt en av mine favoritter blant de litt yngre artistene. Han er født i 1967 og var en periode gitarist i Pulp. Han har gitt ut flere soloalbum, og dette er det siste fra 2009. Jeg har i samlingen også Lowedges fra 2003, Coles corner fra 2005 og Lady's brigde fra 2007. Jeg hørte ham første gang på Skavlan, da han fremførte Coles corner.

Richard Hawleys sanger er mørke, dype, lavmælte og utrolig vakre. Han anbefales på det sterkeste.

Robert Plant: Band of joy

Robert Plant lever ikke på gamle minner. Han lager ny musikk, og samarbeidet med Buddy Miller fungerer utmerket. Dette albumet lå under juletreet, og sto selvsagt på ønskelisten. Det inneholder 12 låter som man aldri blir lei av å høre på. Det er vanskelig å velge ut en enkelt låt, og det ble en kjærlighetsballade denne gangen.

Nyt denne og hør helst på hele plata.

Elvis Presley: Viva Elvis - The Album

Det kommer stadig nye utgivelser med Elvis. Alle tidligere album remastres og gis ut, med bonusspor og annet snacks. Konsertene gis ut på plate, og det er vel nesten ikke mulig selv for en stor fan å skaffe seg alt. Jeg gjør ihvertfall ikke det, men denne utgivelsen fra 2010 måtte jeg ha. En del av superhitene har fått nye arrangementer og en mer "moderne" sound. Resultatet er interessant.



Ida Jenshus: No Guarantees


Platesamlingen min flommer ikke akkurat over av norske syngedamer, noe som har sin naturlige forklaring. Norge har mange kvinnelige artister, men etter min mening er de både like og kjedelige hele gjengen. Men endelig dukket det opp en 23-åring fra Steinkjer som lager musikk som viser at Norge kanskje har fått sin egen Lucinda Williams. Jeg ble gledelig overrasket over denne platen til Ida Jenshus, som inneholder 12 selvlage låter som vel kan kalles countryrock. Meget bra.